PSD Caraș Severin își vrea postul de senator înapoi [1]

Referitor la ultimele declarații ale senatorului Ioan Talpeș - președintele Uniunii Populare Social Creștine (UPSC) - precum că intră în grevă parlamentară până în data de 19 mai, organizația PSD Caraș Severin a început unele demersuri pentru a-și recupera postul de senator, transmite corespondentul Amos News.

Este cunoscut faptul că Ioan Talpeș a candidat pentru scaunul de senator pe vremea când era proaspăt președinte al Organizației PSD Caraș Severin. După debarcarea lui Ion Iliescu din fruntea partidului, Talpeș a demisionat din PSD și după o perioadă de independență politică, și-a format propriul partid intitulat Uniunea Populară Social Creștină (UPSC ).

În urma scandalului iscat de suspendarea de către parlament a președintelui Românei, Traian Băsescu, Ioan Talpeș a făcut unele declarații politice printre ultimele fiind aceea că va refuza să mai participa la lucrările Senatului, până la referendum, în semn de protest față de modul în care parlamentarii au votat pentru suspendarea președintelui.

Ioan Talpeș a anunțat acest lucru duminica trecută, la Constanța. Talpeș consideră gestul celor 322 de parlamentari drept o violare a Constituției cu valoare de lovitură de stat.

În aceste condiții, conducerea PSD Caraș Severin, s-a reunit chiar de 1 mai și a luat în calcul recuperarea postului de senator pierdut prin plecarea lui Ioan Talpeș. Conform declarațiilor secretarului executiv al PSD Caraș Severin, Nicolae Ștefănescu, la această dată se caută modalitatea juridică prin care postul să fie recuperat de către PSD.

Liderii social- democrați spun că nu este posibil ca electoratul care l-a votat pe Ioan Talpeș să nu mai fie reprezentat în parlament fiindcă senatorul nu va mai participa la lucrări.


Publicat de : Vali POPOVICI
Data publicării: 02 Mai 2007 - 06:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24741&titlu=PSD_Caras_Severin_isi_vrea_postul_de_senator_inapoi