Un edil din Botosani a interzis, prin ordin, bautura in primarie [1]

Primarul Dumitru Tuca a semnat o dispozitie prin care anunta ca nu se mai fac petreceri in institutie

.

Suparat ca angajatii din subordine o tot tin intr-un chef, primarul din comuna botosaneana Virfu Cimpului a decis sa dea afara bautura din institutie. Dumitru Tuca nu a reusit sa-si convinga oamenii cu vorba buna, asa ca a emis o dispozitie de primar. Are numai trei articole, dar pune lucrurile la punct.

„Incepind cu data de 13.03.2007 se interzice organizarea in incinta primariei de festivitati cu mincare si bauturi alcoolice deoarece organigrama este mare si o tinem numai in veselie jumatate de zi“, spune articolul 1 al ordinului.

Cum romanu-i inventiv, iar functionarii ar fi putut sa se imbete la bufetele din sat, dupa care sa se intoarca voiosi la lucru, fara sa incalce dispozitia, primarul Tuca a introdus articolul 2: „In timpul programului, de la 7.30 la 16.00, se interzice intrarea salariatilor primariei si in special a functionarilor publici pentru a consuma bauturi alcoolice in baruri si in alte circiumi“. Si, pentru ca treburile sa fie cit se poate de clare, ultimul articol precizeaza ca secretarul primariei, prin aparatul din subordine, trebuie sa duca la indeplinire prevederile dispozitiei.

Secretarul comunei, Ioan Sucila, a avizat dispozitia pentru legalitate, dar cam fara tragere de inima. El a spus ca ideea nu a fost a lui si nici nu a revendicat drepturi de autor pentru conceperea dispozitiei. „N-am dat eu dispozitia, primarul a dat dispozitia. Redactarea la calculator am facut-o eu, dar ciorna propriu-zisa o primesc de la primar si lucrul asta il fac de zece ani“, a declarat Ioan Sucila dintr-un birou in care sta agatat pe perete un anunt ce-ti produce fiori: „Al treilea reclamant este impuscat. Azi am primit deja doua reclamatii!!!“.

Angajatii s-au cam suparat pe primar, simtindu-se direct vizati de ordin. Primarul Tuca are insa alta parere. „In fiecare saptamina, tot ai cite un sarbatorit. Functionarii publici sint la dispozitia oamenilor. Locuitorii din comuna stau de la sapte jumatate pina la terminarea programului pe holurile primariei si nu se poate ca salariatii primariei sa se duca in alt birou si sa sarbatoreasca onomastici“, si-a explicat primarul decizia. El nu este functionar public si a recunoscut ca, de propria onomastica, „sarbatoresc in primarie“. A precizat insa repejor ca petrecerea se intimpla „dupa ora de program“.

„O asemenea dispozitie n-am mai intilnit“, a recunoscut subprefectul judetului Botosani, Mihai Elvadeanu, cind a aflat de ordinul primarului Tuca. Prefectura a convenit cu Primaria Virfu Cimpului sa modifice forma dispozitiei, fara insa a renunta la fondul problemei.


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Mai 2007 - 05:39
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24856&titlu=Un_edil_din_Botosani_a_interzis__prin_ordin__bautura_in_primarie