Secretar "recidivist" la o primărie timișeană [1]

Secretarul comunei timișene Becicherecu Mic, Eugen Ispas, este din nou în atenția corpului de control al Prefecturii, după ce a acordat un titlu de proprietate pentru un teren de 5 ha unui cetățean care nu era îndreptățit, transmite corespondentul AMOS News.

Responsabilii din Prefectură suspectează că alte două titluri ar fi fost acordate la fel de către secretar. În prima fază, acesta a fost amendat cu 1.000 lei, dar riscă și alte amenzi.

Ispas are un dosar de urmărire penală, pentru că a vândut ilegal terenuri din localitate, cu aprobarea unor notari timișoreni, prejudiciul fiind de circa un milion de euro. Prefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, spune că nu poate face nimic pentru a-l destitui, decizia aparținând Consiliului Local Becicherecu Mic și că suspendarea lui Ispas era mai simplă dacă exista mandat de arestare preventivă.

Eugen Ispas este urmărit penal sub acuzațiile de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual și fals în înscrisuri oficiale, iar în cazul în care instanța de judecată îl va găsi vinovat poate fi condamnat până la 15 ani de închisoare.

Publicat de : Ioana TOMA
Data publicării: 17 Mai 2007 - 04:38
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24990&titlu=Secretar___recidivist___la_o_primarie_timiseana