Culisele puterii: Iliescu se bitiie, Basescu striga la televizor [1]

Presedintelui suspendat i s-a acoperit chelia cu o cantitate superioara de fard, iar Iliescu si-a pierdut complet simtul umorului

.

Basescu si Iliescu au ajuns sa se bata si-n ratinguri. Marti, la Realitatea TV, a fost o adevarata seara a presedintilor. Chiar daca unul este putin suspendat, iar celalalt si-a epuizat de mult mandatele, cei doi au facut spectacol in doua emisiuni succesive. Spectacol a fost si in culise. Basescu era jovial si pus pe glume. Iliescu, serios si inflacarat in a-si apara pozitiile.

La machiaj s-a lucrat mai mult cu presedintele suspendat decit cu cel onorific al PSD. Chelia lui Basescu a cerut mai mult fard. „Uite-l ca nu mai luceste“, a scapat unul dintre tehnicienii de la iluminat tehnologic, bucuros ca poate sa puna pe Basescu lumina, „fara ajustarile“ de alta data. In drum spre masa la care il asteptau deja Emil Hurezeanu si C.T. Popescu, Basescu apuca sa-l vada, in Regia de Emisie, pe un monitor, pe Geoana, care dadea din mina la TVR. Se schimba brusc la fata. In platou se numara, sintem in direct. Presedintele suspendat trece direct la subiect, insa are o problema cu C.T. Popescu, pe care il ataca in reprize scurte, dar ritmice. In culise se exclama: „Ce dracu l-a apucat? Popescu e problema lui?!“.

Prima pauza de publicitate. Pe monitorul central din regie este proiectata Antena 3, unde Dinu Patriciu il ataca pe Basescu. Chiar daca Patriciu nu-l aude, Basescu simte nevoia sa-i traga citiva pumni sub centura. Presedintele suspendat al Romaniei vorbeste singur cu televizorul. In regie, liniste deplina.

A doua pauza publicitara. Cineva din staff ii aduce un exemplar din DEX. Poate vrea sa-l arate cind da definitia oligarhilor. Spune ca nu-i trebuie. A invatat-o pe de rost. Apoi se intoarce catre CTP si incearca sa-i mai descreteasca fruntea: „Ha, Ha. Am venit la o emisiune de publicitate cu pauza de presedinte“. Cum publicitatea curge, primul sofer al tarii isi aduce aminte de un dialog purtat recent cu un confrate de „bara la bara prin Capitala“. „Ce faceti, domnule presedinte?“, l-ar fi intrebat, usor plictisit, soferul. „Ce sa fac? Sint somer, n-am serviciu“, a spus Basescu. „Nici eu“, i-a replicat vecinul de ambuteiaj. CTP n-a mai avut rabdare sa afle continuarea si i-a taiat-o scurt: „Da, dom’ presedinte, da’ dumneavoastra iesiti de luni din somaj, omul ala, nu“. La plecare, Basescu a reusit sa nu dea nas in nas cu Iliescu.

Iliescu nu a fost deloc relaxat in pauzele publicitare. Tot incerca sa-l convinga pe Turcescu ca Basescu e rau, rau, rau. „Daca Basescu era presedinte in timpul evenimentelor de la Tirgu-Mures, era un dezastru“, spunea el cu patos. Cind argumenteaza cu tarie un lucru, Iliescu se bitiie pe scaun si da din picioare. De exemplu, atunci cind vorbeste despre mineri. Ochii ii sclipesc ca niste lampase si cind spune ca cei mai multi turnatori „nu sint la noi, ci la ei“. „In ’90, Coposu adunase cei mai multi fosti securisti, cu care facuse un serviciu secret“. Constata insa ca cei mai multi fosti securisti au intrat in afaceri si ca toti afaceristii importanti au servicii secrete, „inclusiv Dan Voiculescu“. La final, in timpul publicitatii, Iliescu are un singur indemn, „Sa nu ma birfiti!“.

Iliescu, invins la audienta

In intervalul orar 20.00-21.53, cind se difuza emisiunea care-l avea invitat pe Traian Basescu, Realitatea TV a inregistrat o medie de audienta la nivel urban de 3,6% rating (aproximativ 381.000 de telespectatori pe minut). Virful de audienta a fost atins la ora 21.50, cind Realitatea TV a inregistrat un rating de 6,1%, 650.00 de persoane urmarindu-l in acel moment pe Basescu. Pe intervalul orar 22.00-23.50, cind a fost difuzata emisiunea cu fostul presedinte Ion Iliescu, programul a inregistrat o medie a audientei la nivel urban de 2,7% rating (aproximativ 293.000 de telespectatori pe minut).


Publicat de : ---
Data publicării: 17 Mai 2007 - 04:39
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=24998&titlu=Culisele_puterii__Iliescu_se_bitiie__Basescu_striga_la_televizor