Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV pe 2006 [1]

Senatul si Camera Deputatilor, reunite miercuri in sedinta comuna, au respins raportul de activitate si contul de executie bugetara al SRTV pe anul 2006, ceea ce presupune dizolvarea Consiliului de Administratie al TVR

.

Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Catalin Micula, a citit rapoartele Comisiilor de cultura si de buget pe marginea rapoartelor de activitate si a contului de executie bugetara al SRTV.

Senatorii si deputatii au dezbatut mai intii, raportul pe anul 2005 al SRTV, care a fost adoptat, cu 254 voturi “pentru”, 4 voturi “impotiva” si 5 abtineri.

Raportul de activitate pe anul 2006 a fost, insa, intens discutat, el fiind respins, in finalul dezbaterilor, dupa ce Comisiile pentru cultura respinsesera in prealabil rapoartele de activitate si contul de executie bugetara al SRTV.

Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV pe anul 2006 cu 227 voturi “pentru”, niciunul “impotriva” si 14 abtineri, aprobindu-se astfel avizul de respingere dat de Comisiile de cultura.

Parlamentarii au identificat, in raportul Comisiilor pentru cultura si cele de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului, o serie de “nereusite” ale televiziunii publice: costuri excesiv de mari pentru anumite productii, absenta formatorilor de opinie, ratingul scazut fata de anii anteriori, reorganizarea unor departamente din televiziunea publica, uzura peste limita a unor echipamente tehnice, faptul ca CA al SRTV nu si-a putut exercita pe deplin prerogativele, pentru ca nu a fost informat la timp asupra unor probleme ale institutiei.

Reprezentantii Comisiilor de cultura si de buget au mai aratat ca presedintele-director general al SRTV, Tudor Giurgiu, si-a asumat problemele institutiei, inaintindu-si demisia din functie.

Inaintea votului, deputatul PRM Olguta Vasilescu a declarat ca formatiunea sa va vota avizul de respingere al raportului pe 2006, dat de Comisiile de cultura si ca propune initierea unei comisii de ancheta a SRTV.

Deputatul PNL Emilian Frincu a spus ca si formatiunea sa va vota avizul de respingere dat de comisiei.

Deputatul PLD Raluca Turcan a precizat ca parlamentarii liberal-democrati se vor abtine de la vot.

Reprezentantul PC Dragos Dumitriu a aratat ca, in absenta unei legi care sa evidentieze un eventual “management bun sau prost” al SRTV, este nevoie de o comisie de ancheta a televiziunii publice. Deputatul consevator a mai spus ca PC va vota avizul de respingere al raportului SRTV, dat de Comisiile de cultura.

Deputatul UDMR Marton Arpad a apreciat ca nu ar fi utila infiintarea comisiei de ancheta, ci doar respingerea raportului de activitate al SRTV.

Deputatul PSD Otilian Neagoe a precizat ca televiziunea publica nu si-a indeplinit misiunea de a prezenta depolitizat “imaginea unor fenomene sociale”. El a cerut Parlamentului sa voteze pentru demiterea CA al SRTV, sustinind ca este nevoie de infiintarea unei comisii de ancheta a activitatii televiziunii publice.

Dupa respingerea raportului de activitate al SRTV, presedintele de sedinta, Valer Dorneanu, a cerut grupurilor politice sa desemneze noii membri ai CA al SRTV.

MEDIAFAX

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici Nici o opinie
Publicat de : ---
Data publicării: 24 Mai 2007 - 06:40
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25106&titlu=Parlamentul_a_respins_raportul_de_activitate_al_SRTV_pe_2006