Traian Basescu a reintrat in paine la Cotroceni [1]

Presedintele Traian Basescu a revenit la Palatul Cotroceni, exact in ziua in care decizia Curtii Constitutionale, de validare a referendumului din 19 mai, a fost publicata in "Monitorul Oficial"

. Cel care a detinut interimatul Presedintiei, Nicolae Vacaroiu, s-a intors pe scaunul celui de-al doilea om in stat, ca presedinte al Senatului. El urmeaza sa revina si in PSD, partid din care s-a suspendat pe perioada cat i-a tinut locul lui Traian Basescu. Nicolae Vacaroiu insa nu a fost prezent la ceremonia oficiala care a marcat revenirea la Palatul Cotroceni a lui Traian Basescu.

Functia de presedinte al Romaniei are din nou un reprezentant legal.

Miercuri la ora 19.00 presedintele Traian Basescu si-a reluat functia de sef al statului. Revenirea lui Traian Basescu a fost urmarea deciziei Curtii Constitutionale, citita in plenul Parlamentului, care a validat rezultatele referendumului din data de 19 mai. La ceremonia care a marcat revenirea sa la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a trecut in revista garda de onoare si a dat mana cu cei prezenti. Nicolae Vacaroiu, care a asigurat interimatul functiei prezidentiale pe perioada suspendarii, nu a fost prezent la ceremonie.

Valeriu Turcan, din nou purtator de cuvant al Presedintiei

Primul decret semnat de Traian Basescu in functia de sef al statului, la care a revenit in urma referendumului din data de 19 mai, a fost cel de renumire in functia de purtator de cuvant al administratiei prezidentiale a lui Valeriu Turcan. Pe perioada suspendarii din functie si a campaniei electorale, Valeriu Turcan si-a mentinut functia de purtator de cuvant al lui Traian Basescu. In urma decretului de ieri acesta recapata rang de consilier de stat. Valeriu Turcan a fost primul dintre consilierii prezidentiali care si-a dat demisia dupa anuntul suspendarii lui Traian Basescu. Cei mai multi dintre consilierii lui Traian Basescu au plecat in concediu, dupa vacantarea postului de sef al statului. Ei au revenit miercuri seara la Cotroceni.

Revenirea lui Traian Basescu in fruntea statului roman semnifica in primul rand sfarsitul unui gol de reprezentativitate la nivel national. Interimatul lui Nicolae Vacaroiu, desi constitutional, nu putea fi decat o stare de provizorat, resimtita ca atare la nivelul relatiilor internationale, in ciuda eforturilor presedintelui Senatului de a se intalni cu ambasadorii tarilor NATO si UE.


Publicat de : Redactia Curentul
Data publicării: 25 Mai 2007 - 06:02
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25131&titlu=Traian_Basescu_a_reintrat_in_paine_la_Cotroceni