Rascoala la Primaria Nasaud [1]

    Toti angajatii Primariei Nasaud, atat functionarii publici, cat si personalul contractual, au dat in judecata institutia in care lucreaza si Consiliul Local Nasaud, solicitand, in doua cauze distincte, acordarea primelor de concediu din ultimii trei ani si a sporului de dispozitiv in valoare de 25%

.
Unul dintre juristii Primariei Nasaud, Vasile Soldea, a declarat ieri ca cei 32 de functionari publici au decis sa-si ceara drepturile, dupa ce au aflat ca unii colegi ai lor din tara au obtinut castig de cauza in instante din Targu Mures si Craiova.
"Salariul mediu in Primaria Nasaud este de 500 de lei. Daca am primi aceste prime de concediu, retroactiv din ultimii trei ani, nu ar fi vorba de cine stie ce sume, dar pentru noi ar fi niste bani in plus care ne-ar prinde foarte bine", a spus Soldea.
Din acest motiv, functionarii publici au intentat la Tribunalul Bistrita-Nasaud o actiune avand ca obiect Contenciosul administrativ si fiscal.
In cazul in care angajatii Primariei Nasaud vor avea castig de cauza, consiliul local va trebui sa adopte o rectificare de buget pentru a plati sumele cerute in instanta de catre functionarii publici si personalul contractual. (S.P.)
Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 29 Mai 2007 - 05:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25181&titlu=Rascoala_la_Primaria_Nasaud