Propunerea legislativă "O biblie pentru fiecare român" a fost respinsă de Senat [1]

Senatul a respins luni propunerea senatorilor Partidului România Mare Gheorhe Funar și Ilie Ilașcu care prevedea achiziționarea și distribuirea către fiecare familie a unei biblii, tipărită din fonduri guvernamentale.

Inițiatorii propunerii legislative doreau instituirea prin lege, ca obligație a guvernului, ca în perioada 2008 - 2012 "să asigure tipărirea Bibliei, care va fi distribuită fiecărei familii de români". Fondurile necesare acțiunii, dacă proiectul legislativ ar fi devenit lege, urmau provină în cotă de 5% din profitul anual al Băncii Naționale a României și a Loteriei Române.

Propunerea a căzut la vot, cu atât mai mult cu cât consiliul legislativ și comisia de cultură au considerat că "proiectul legislativ ignoră existența cetățenilor de alte religii, care nu pot fi obligați să primească exemplare ale Bibliei, iar fiecare cult religios stabilește singur necesarul de cărți religioase, statul neavând competența legală de a se amesteca în luarea deciziilor privind obligativitatea tipăririi unor astfel de publicații".
Publicat de : Silviu MOLNAR
Data publicării: 29 Mai 2007 - 05:54
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25192&titlu=Propunerea_legislativa___O_biblie_pentru_fiecare_roman___a_fost_respinsa_de_Senat