Legea securității naționale trimisă spre reexaminare la Senat [1]

Unul dintre ultimele documente semnate de Nicolae Văcăroiu în calitate de președinte interimar al României a fost cererea de reexaminare a Legii securității naționale.

Plenul Senatului a luat act de cererea fostului președinte interimar al României, care în document solicită o serie de modificări ale unor articole, în special la cele ce privesc regimul informațiilor clasificate.

În accepțiunea lui Nicolae Văcăroiu, aceste articole trebuie modificate astfel încât să nu intre în contradicție cu legea informațiilor clasificate.

Nicolae Văcăroiu consideră că legea securității naționale trebuie să permită accesul la informații clasificate a acelorași categorii de demnitari ca și legea informațiilor clasificate, respectiv Președintele României, Primul Ministru, miniștri, deputați și senatori, în conformitate cu aceleași condiții și în concordanță cu atribuțiile specifice.


Publicat de : Silviu MOLNAR
Data publicării: 29 Mai 2007 - 05:54
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25193&titlu=Legea_securitatii_nationale_trimisa_spre_reexaminare_la_Senat