PC lansează programul "Și ei au dreptul să citească" [1]

Senatorul dr. Radu Terinte, președintele Filialei Județene Iași a Partidului Conservator, a lansat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, un nou program, destinat copiilor din mediul rural cu rezultate bune la învățătură.

Programul intitulat „Și ei au dreptul să citească!” face parte din ansamblul de inițiative și demersuri derulate de Radu Terinte, în cadrul proiectului său politic personal dedicat copiilor din județul Iași și lansat la începutul acestui an, pentru care parlamentarul conservator și-a dobândit și numele de „Senator al Copiilor”.

„Am lansat astăzi acest program cu ocazia Zilei Internaționale a copilului, din dorința de a atrage din nou atenția asupra posibilităților reduse pe care le au copii din mediul rural. Până pe 15 septembrie, invităm ieșenii să contribuie cu cărți destinate amenajării de biblioteci personale pentru copiii cu rezultate bune la învățătură din satele județului. Ca orice copil din România, și cei din mediul rural au dreptul să citească, iar acest program este creat tocmai pentru a le facilita exercitarea acestui drept.” – a declarat senatorul dr. Radu Terinte.

Inițiativa senatorului ieșean de a colecta cărți în vederea amenajării de biblioteci nu este una singulară. Astfel, în anul 2003, conservatorii au reușit printr-o acțiune similară să constituie biblioteci școlare în 40 de sate din judetul Iași, iar în anul 2006, la propunerea Departamentului de Tineret al PC Iași, senatorul Radu Terinte a donat câteva zeci de volume pentru biblioteca arestului preventiv al Poliției ieșene.

Primul punct de colectare de carte din programul „Și ei au dreptul să citească!” este sediul din Iași al Partidului Conservator, din Piața Unirii nr. 6, unde ieșenii sunt asteptați să doneze carți zilnic, între orele 10 și 14. În perioada următoare, centre de colectare vor fi amenajate și în alte puncte în municipiul Iași și orașele Tg-Frumos și Hîrlau, de acest program urmând să beneficieze câteva sute de copii din sate și comune ale judetului Iași.

Publicat de : ---
Data publicării: 29 Mai 2007 - 05:54
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25195&titlu=PC_lanseaza_programul___Si_ei_au_dreptul_sa_citeasca__