Un deputat PLD propune alegeri în primavara și în toamna lui 2008 [1]

Deputatul PLD de Dolj, Horațiu Buzatu, propune ca alegerile parlamentare să se desfășoare în primăvara anului 2008 iar cele locale în toamna anului viitor, transmite corespondentul AMOS News.

„Este greu de estimat acum dacă anul acesta vor avea loc sau nu alegeri anticipate. Dar, legat de iminența alegerilor, anticipate sau la termen, consider că este necesară o modificare a succesiunii evenimentelor electorale din România. Spun asta, pentru ca în urmă cu puțin timp s-a vorbit despre varianta desfășurării alegerilor anticipate în aceiași zi cu desfășurarea de alegeri locale. Soluția nu este viabilă pentru că ar genera numeroase confuzii, existând nu doar obiective diferite ale celor două tipuri de alegeri, ci și probleme tehnice deosebite, mai ales dacă se va ajunge la adoptarea scrutinului uninominal pentru desemnarea parlamentarilor. Soluția pe care o propun eu și îi invit pe colegii deputați și senatori să o treacă în rândul temelor de dezbatere este următoarea: desfășurarea alegerilor parlamentare primăvara si ținerea alegerilor locale toamna”, se precizează într-un comunicat remis AMOS News de către deputatul Horațiu Buzatu.

„Propunerea mea nu se vrea a fi una de conjunctura, legată de actuala situație politică sau legata de anul electoral 2008. Propun aceasta ordine pentru 2008 și pentru alegerile ce vor avea loc în următoarele cicluri electorale”, se precizează în comunicat.
Publicat de : Marina ANDRONACHE
Data publicării: 30 Mai 2007 - 05:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25197&titlu=Un_deputat_PLD_propune_alegeri_in_primavara_si_in_toamna_lui_2008