Senatul ar putea adopta legile securitatii nationale in forma propusa de CSAT [1]

Partidele parlamentare, cu exceptia PNL, au convenit sa adopte varianta pachetului legislativ al securitatii nationale propus de CSAT, respingind initiativele liberalilor, inclusiv proiectul privind Autoritatea Nationala pentru Interceptari, au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare

.

Comisia de aparare a Senatului a decis, marti, sa definitiveze, saptamina viitoare, legea informatiilor, contrainformatiilor si securitatii nationale, a declarat presedintele comisiei, Cristian Diaconescu.

El a precizat ca senatorii au fost de acord cu o serie de formule ale textului de lege „acoperitoare atit sub aspectul protejarii intereselor nationale si de stat, dar si in ceea ce priveste drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”

Surse din Comisia de aparare au precizat ca reprezentantii formatiunilor politice reprezentate in Parlament au convenit sa adopte, in principiu, varianta pachetului legislativ propusa de CSAT.

„Evident ca initiativele PNL vor fi respinse, in cea mai mare mare parte a lor. Desi Comisia de aparare nu a discutat marti propunerea referitoare la Autoritatea Nationala pentru Interceptarea Teleomunicatiilor, partidele au convenit sa respinga acest proiect”, au spus sursele parlamentare.

Acestea au spus ca senatorii Comisiei de aparare au convenit sa dezbata, martea viitoare, si proiectul legislativ referitor la functionarea Comunitatii Nationale de Informatii, cind seful CNI, Daniel Moldoveanu, va putea fi prezent la lucrarile comisiei.

Membrii Comisiei de aparare au mai decis sa ceara aviz din partea Comisiei juridice a Senatului pentru proiectele de legi ale securitatii nationale.

De asemenea, senatorii Comisiei pentru aparare vor mai discuta saptamina viitoare si problema referitoare la mentinerea celor doua actuale comisii de control SRI si SIE sau infiintarea unei singure comisii parlamentare de control al serviciilor de informatii, care sa fie compusa din doua subcomisii.

„De principiu, va ramine actuala formula, cu doua comisii. Niciun partid nu respinge, insa, varianta unei singure comisii, cu doua subcomisii”, au conchis sursele citate.

Mediafax

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici Nici o opinie
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mai 2007 - 05:53
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25213&titlu=Senatul_ar_putea_adopta_legile_securitatii_nationale_in_forma_propusa_de_CSAT