Deputatii sesizeaza CSM si Parchetul împotriva procurorului Țulus [1]

31

.05.2007

Seful Sectiei a II-a a DNA, procurorul Doru Țulus, încearca sa afle de la Camera Deputatilor daca senatorul UDMR, Verestoy Attila, s-a aflat la Senat în momentul adoptarii ordonantei legate de actiunile SIF-urilor. Dupa ce a cerut Senatului sa-i ofere date privind modul în care reprezentantul UDMR a votat acest act normativ, Țulus a adresat o solicitare identica membrilor conducerii Camerei Deputatilor. Enervati de „tonul dispretuitor” al scrisorii semnate de procurorul anticoruptie, acestia au anuntat, ieri, ca vor sesiza CSM si Parchetul în privinta cererii. Secretarul Camerei, deputatul PSD Ioan Munteanu, a aratat ca Doru Țulus încalca Legea fundamentala, deoarece parlamentarii nu pot fi trasi la raspundere pentru votul si opiniile exprimate în exercitarea mandatului lor. In acelasi timp, Munteanu a precizat ca niciodata Camera nu încheie procese-verbale, ci doar stenograme, iar acestea sunt publicate în Monitorul Oficial.

 „Nu poti sa ceri oficial un document, cand acel document este publicat în Monitorul Oficial. Mai oficial ca Monitorul Oficial nu se poate”, a spus deputatul.

In documentul înaintat Camerei, Doru Țulus a mentionat ca informatiile solicitate sunt necesare „de urgenta”. Dupa ce a primit, primul, cererea de la procuror, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ca forul legislativ va interveni la CSM pe acest subiect. In ceea ce-l priveste pe senatorul UDMR, Verestoy Attila, acesta a declarat, ieri, ca nu a participat la dezbaterile la legea la care face referire adresa procurorului Doru Țulus, cu toate ca stenograma sedintei indica exact contrariul. Udemeristul a spus, de asemenea, ca va solicita DNA sa-i transmita daca are dosar penal.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mai 2007 - 06:11
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25219&titlu=Deputatii_sesizeaza_CSM_si_Parchetul_impotriva_procurorului_Tulus