Joi, 28 Iunie 2007 - 06:26 AM Aleg.RO: Deputatii si Vosganian pe aceeasi unda: punctul de pensie creste cu 37,5%

Publicat de: Ionel Dancu

curentul

Ministrul Economiei si Finantelor, liberalul Varujan Vosganian a cazut ieri de acord cu deputatii din Comisia de munca astfel incat punctul de pensie sa creasca din 2008 cu 37,5% . Cresterea va fi facuta in doua etape, una la 1 ianuarie, iar alta la 1 iunie.

Varujan Vosganian a precizat ca nu exista surse financiare pentru ca punctul de pensie sa se majoreze cu 45% in 2008, dupa cum a propus PSD. Aceasta crestere ar putea fi realizat, insa, in 2010. Ministrul Finantelor mai spus ca, potrivit calculelor efectuate de minister, pentru cresterea punctului de pensie la 37,5% este nevoie de 6,2 miliarde de lei, in timp ce sursele financiare gasite de initiatori se ridica acum doar la 1,7 miliarde de lei. Pentru acoperirea acestor sume, a spus Vosganian, este nevoie de modificarea legislatiei, in sensul eliminarii prevederilor privind limitarea impozitarii CAS la cei cu salarii mari la 5 salarii minime pe economie si reintroducerea impozitarii cu 9,5% a stimulentelor si primelor si a altor venituri, a spus ministrul. De cealalta parte, deputatul PSD Marian Sarbu a precizat ca partidul din care face parte accepta ca in 2008 sa se majoreze punctul de pensie cu 37,5%, insa nu este de acord ca aceasta crestere sa se faca in doua etape.

Deputatul PSD Ioan Cindrea a spus ca PSD va pune la sertar motiunea de cenzura pregatita pana astazi la ora 12.00 cand va fi adoptat proiectul de lege de majorarea a punctului de pensie. PSD amenintase Guvernul cu o motiune de cenzura in cazul in care nu creste punctul de pensie cu 45%.


(1325 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ionel Dancu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Deputatii si Vosganian pe aceeasi unda: punctul de pensie creste cu 37,5% | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0568029880524 seconds.