Oprescu a prezentat în plenul Senatului moțiunea pe sănătate, Nicolăescu a replicat [1]

Senatorul PSD Sorin Oprescu a lecturat, joi, în plenul Senatului moțiunea simplă "Ministrul Sănătății dăunează grav sănătății", ca mai apoi ministrul vizat să declare că, după experiența a șase moțiuni pe sănătate, nu reforma este ținta, ci el pentru că vrea să facă reforma.

Documentul prezentat de Oprescu vorbește de "starea de sănătate precară a poporului român", subliniind că o mare parte dintre cetățeni, din cauza dificultăților financiare ale sistemului sanitar  și a 'nefericitului management central', nu are acces la serviciile sanitare.

Acesta l-a acuzat pe ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu de incompetență și de crearea unui  haos în sistemul sanitar, sistem chemat să prevină și să trateze bolile oamenilor.

Din acest motiv, se explică în textul moțiunii, semnatarii documentului solicită premierului Călin Popescu-Tăriceanu să-l revoce din funcție pe ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, în temeiul articolului 85 din Constituție, alineatul 2, conform căruia 'în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, președintele revocă și numește, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului'.

La rândul său ministrul Sănătății, Eugen, Nicolăescu, a replicat că după experiența a șase moțiuni pe sănătate, nu reforma este ținta, ci el pentru că vrea să facă reforma.

"Deranjez pentru că nu fac compromisuri, nu fac jocuri de interese, ba chiar am stricat jocuri de interese, de aceea, nu reforma este ținta, ci eu, pentru că vreau să fac o reformă transparentă, îndreptată către cetățean", a spus Eugen Nicolăescu.

În schimb acesta a recunoscut că nu a comunicat suficient de bine deciziile pe care le-a luat pentru aplicarea reformei în sănătate, dar a susținut că nu se face vinovat de cheltuirea banilor publici pentru comunicare și a mai precizat că s-a limitat la conferințe de presă și comunicate de presă.

Ministrul s-a plâns  că presa nu a scos în evidență din aceste conferințe și comunicate aspectele relevante pentru cetățean, ci "a tabloidizat măsurile" pe care le-a luat pentru a aplica reforma.


Publicat de : Ramona NĂSTASE
Data publicării: 29 Iun 2007 - 05:49
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25625&titlu=Oprescu_a_prezentat_in_plenul_Senatului_motiunea_pe_sanatate___Nicolaescu_a_replicat