Pedistii îl iarta pe Marinescu de Bordei, dar i-au pregatit excluderea [1]

27

.07.2007

Comisia de etica a PD recomanda excluderea senatorului Marius Marinescu din partid. Surse din conducere sustin ca membrii Comisiei au ajuns la conluzia ca senatorul a încalcat de-a lungul timpului de mai multe ori statutul si linia partidului si ca este necesara sanctionarea cu excluderea.

Raportul Comisiei este unul facultativ, decizia finala va fi luata de catre Biroului Permanent National (BPN), cel mai probabil luni. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, va solicita membrilor BPN în timpul discutiilor sa nu se ia în considerare atitudinea pe care Marinescu a avut-o în scandalul legat de retrocedarea Parcului Bordei catre omul de afaceri, Costica Costanda.

Videanu sustine ca va face acest demers pentru a exclude orice fel de speculatie în privinta motivelor care stau la baza analizarii activitatii senatorului. „Este mai bine ca BPN sa analizeze activitate politica a lui Marius Marinescu pana acum.

Nu doresc ca decizia sa se intemeieze pe atitudinea pe care el a avut-o în privinta Parcului Bordei (senatorul, alaturi de Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu a pledat public pentru pastrarea parcului în folosul comunitatii –n.r.)”, ne-a declarat Videanu.

Sursele ne-au declarat ca cel care îsi doreste cel mai mult scoaterea lui Marinescu din partid este secretarul general, Vasile Blaga. Se pare ca Blaga a fost cel care a cerut convocarea Comisiei de etica, dupa ce senatorul a refuzat de doua ori sa vina la BPN pentru a da explicatii colegilor în privinta activitatii sale.

Pe de alta parte, sunt unii lideri care cred ca el se va alege doar cu o sanctiune. Marius Marinescu nu se afla la primul conflict cu o parte din conducerea PD. (Mihai Somfelean)


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Iul 2007 - 05:32
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25918&titlu=Pedistii_il_iarta_pe_Marinescu_de_Bordei__dar_i_au_pregatit_excluderea