Basescu si-a luat bilet pentru campania electorala

Dupa ce a participat la intrunirea PSD, presedintele se va implica nestingherit in alegerile europene

. Aparitia neasteptata a presedintelui Basescu la manifestarea de lansare a eurocandidatilor PSD a provocat reactii diferite in randul celorlalte partide parlamentare. „Gafa", „mascarada" sau „chestiune precipitata" au fost cateva dintre cuvintele folosite de politicieni pentru a descrie gestul sefului statului. Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca prezenta presedintelui la momentul lansarii eurocandidatilor PSD reprezinta fie o gafa politica a social-democratilor, fie „un aranjament subteran" facut de o parte din PSD cu seful statului. Liderul liberal a precizat ca formatiunea sa nu il va invita pe Traian Basescu la nicio manifestare, intrucat acesta a declarat ca vrea sa distruga PNL Vadim Tudor (PRM): „O mascarada"
Liderul PRM, C.V. Tudor, a afirmat ca gestul lui Basescu nu a fost altceva decat „o mascarada pusa la cale si dirijata de Ambasada SUA la Bucuresti". „Atrag atentia colegilor din PSD ca, daca nu se vor dezmetici la timp, partidul lor isi va pierde total identitatea si forta, devenind dintr-o puternica formatiune de centru-stanga o simpla marioneta in mainile acestui diabolic Basescu", a spus Vadim Tudor. Ion Vasile (PSD): „O chestiune precipitata"
Nu toti social-democratii au gustat invitatia adresata presedintelui Traian Basescu. „Cred ca a fost o chestiune precipitata. Daca 99% se credea ca nu va veni, pentru acel 1% aceasta prezenta trebuia bine gandita", a apreciat Vasile Ion, senator PSD de Buzau. Apropiata cercurilor lui Ion Iliescu, candidatul PSD Bucuresti la Parlamentul European, Corina Cretu, a avut o cu totul alta opinie. "Sa nu ne facem iluzii: prezenta presedintelui Basescu aici poate fi un pretext pentru a se implica si mai murdar in viata partidelor", a spus Cretu. Laszlo Borbely (UDMR): „Implicare in campania electorala"
Udemeristii au evitat de aceasta data sa mai condamne prezenta sefului statului la manifestarile unei formatiuni politice. Dimpotriva, referirile lui Basescu la necesitatea reformarii partidelor i s-au parut justificate vicepresedintelui executiv al Uniunii, Laszlo Borbely. "Faptul ca data referendumului si cea a alegerilor europarlamentare sunt in aceeasi zi inseamna ca politicul a intervenit, si asta presupune ca se face campania electorala mai liber, poate si presedintele sa se implice mai activ in campania electorala. Este clar si stie toata lumea ca exista aceasta intentie", a spus reprezentantul UDMR.
Publicat de : ---
Data publicării: 27 Oct 2007 - 04:22
 

Link știre