Mari, 30 Octombrie 2007 - 05:26 AM Aleg.RO: Primarul Ontanu darama „hipermarketurile saracimii“

Publicat de: Adrian Bostina 

Sfin Pe 1 noiembrie expira ultimatumul pe care Primaria Sectorului 2 l-a acordat proprietarilor faimoaselor „hipermarketuri ale saracimii“ - Europa, Niro, City Town, Sam Expo, City Shoes si Raducanu Virginia -, delimitate de soseaua Colentina, strada Moroieni, calea ferata Bucuresti-Constanta si Intrarea Calitatii .
Problemele invocate de autoritati sunt multiple, iar singura solutie pentru rezolvarea situatiei este demolarea asa-ziselor magazine.
Primaria sustine ca „s-au constatat abateri grave de la normele legale privind disciplina financiar-fiscala, sustragerea de la plata taxelor si impozitelor locale, nerespectarea normelor legale privind disciplina în constructii, introducerea pe piata a unor produse nesigure pentru viata, sanatatea si siguranta consumatorilor, neconformitati grave in ceea ce priveste normele de igiena, cu risc maxim pentru sanatatea publica, tulburarea grava a ordinii si linistii publice si un grad ridicat de infractionalitate în zona“.
Sunt peste 30.000 de spatii comerciale, care acopera o suprafata de sase hectare de teren. Primaria estimeaza ca numai în complexul Europa evaziunea fiscala se ridica la peste 300 milioane euro anual. Insalubritatea centrelor comerciale este legendara, dar nimeni nu prea poate face nimic câta vreme spatiile înguste nu permit o curatenie sanatoasa. Si, chiar daca s-ar putea face, aproape nimeni nu este interesat de acest lucru. Tot ceea ce conteaza e ca preturile sa fie cât mai jos, produsele cât mai proaste si profiturile cât mai mari.
Ramane de vazut cat de tare se va tine pe pozitii primarul Ontanu in fata comerciantilor confruntati cu spectrul falimentului, în conditiile în care un proiect similar al Primariei Sectorului 2, în Piata Obor, a condus la ciocniri violente între reprezentantii autoritatilor si negustori.
Singura problema în cazul de fata este ca forta de negociere a angrosistilor este mult mai puternica, atât oficial, cât si neoficial.


(1012 afiri)

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Sptmna Financiar

· Alte tiri de la Adrian Bostina 


Azi: Cea mai citit tire din sursa Sptmna Financiar:

Primarul Ontanu darama „hipermarketurile saracimii“ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.
Page created in 0.52097988128662 seconds.