Stolojan ii cere lui Basescu cheia de la Modrogan [1]

Aparut in editia din 29 Noiembrie 2007

Liberal-democratii ar vrea sa anunte proiectul de uniune cu democratii

. PD nu vrea sa auda de asa ceva. Ca urmare, PLD se duce la Basescu pentru ajutor.

PLD vrea ca la Delegatia Permanenta de saptamina viitoare sa anunte proiectul de unificare a fortelor de dreapta. Adica o uniune intre PLD si PD, cele doua partide prezidentiale. „Ne mentinem obiectivul politic de unificare a fortelor politice de centru-dreapta intr-o constructie politica pe care nu v-o putem prezenta pentru ca ea trebuie discutata cu aliatul nostru, PD. Aceasta unificare politica de centru-dreapta are o coordonata esentiala - mentinerea identitatii partidelor“, a explicat ieri, pentru NewsIn, liderul PLD, Theodor Stolojan. El a tinut insa sa sublinieze ca nu este vorba de fuziune, ci despre o uniune de partide in care fiecare membru sa isi pastreze identitatea. „Nu discutam despre fuziune. Noi trebuie sa militam pentru unificarea fortelor politice de centru-dreapta astfel incit sa cistigam alegerile locale si parlamentare“, a intarit Stolojan.

Democratii, principalii vizati de propunerea PLD, refuza insa discutiile pe marginea acestei constructii, aminind propunerea PLD pina dupa alegerile locale. Prin liderul sau, Emil Boc, PD transmite PLD ca actuala forma de colaborare, un protocol parlamentar, este suficienta pe moment. „In primul rind, trebuie sa consolidam parteneriatul politic pe care il avem, care a dat roade, si colaborarea parlamentara, urmind ca, dupa rezultatele pe care le vom avea si la alegerile locale, sa luam cea mai potrivita decizie politica in perspectiva alegerilor generale. Dupa urmatoarele alegeri locale, in preajma alegerilor generale, sa luam cea mai buna decizie, in conformitate cu ceea ce vor dori si romanii“, vine replica lui Boc, citat de MEDIAFAX. In plus, liderul PD spune ca obiectivul formatiunii pe care o conduce este sa candideze singura la alegerile locale, urmind sa-si „maximizeze“ procentele actuale pe centrul scenei politice romanesti, in timp ce PLD trebuie sa recistige liberalismul.

Initial, Delegatia Permanenta a PLD era programata pentru astazi. Potrivit unor surse din conducerea partidului, sedinta a fost aminata pentru saptamina viitoare, miercuri, fiind anticipata reactia PD. Sursele sustin ca, la intilnirea de astazi cu presedintele Traian Basescu, peledistii vor cere ajutorul presedintelui pentru stabilirea conditiilor unificarii celor doua partide. Mai ales ca, in urma cu o luna, cu ocazia zilei de nastere a lui Theodor Stolojan, Basescu a promis ca va convinge PD sa accepte uniunea cu PLD. Surse din conducerea PD sustin insa ca, indiferent ce va zice Basescu, democratii nu vor accepta uniunea cu PLD pina dupa alegerile locale.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Noi 2007 - 05:40
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=27515&titlu=Stolojan_ii_cere_lui_Basescu_cheia_de_la_Modrogan