Protest înaintat de Acțiunea Populară către CNA [1]

Acțiunea Populară a înaintat un protest către CNA în legătură cu modul în care sunt prezentați candidații la alegerile locale în televiziunile private si cea publică.

Catre Consiliul National al Audiovizualului

Stimate doamne, Stimati domni,

Ne adresam dvs. in legatura cu modul in care, printr-o viciere a principiilor statuate de Consiliul National al Audiovizualului pentru prezentarea candidatilor in alegerile locale dar si printr-o incalcare a prevederilor Legii nr. 67/2004, posturile de televiziune particulare dar si postul public de televiziune (TVR 1) procedeaza la diferentieri in acordarea spatiilor de emisie candidatilor in alegerile pentru primaria Bucurestiului.

Constatam acum ca regula egalitatii prevazuta de art. 63 si art. 64 din Legea 67/2004, se aplica in mod arbitrar doar unor partide si altora nu: in vreme ce candidatul Actiunii Populare a fost pagubit in mod arbitrar de participarea la foarte multe emisiuni dedicate campaniei elctorale, ceilalti candidati la Primaria Generala au beneficiat de aparitii in mass-media la ore de maxima audienta.

De asemenea, consideram tratamentul rezervat partidelor parlamentare ca pe o favoare politica care incalca normele proclamate si creeaza un dezavantaj net tuturor partidelor neparlamentare.

Solicitam, in consecinta, egalitate de tratament pentru toate partidele inscrise in Registrul partidelor politice si respectarea riguroasa a normelor referitoare la prezenta in mass-media audio-vizuala prevazute de actele normative in vigoare.
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mar 2005 - 11:15
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2761&titlu=Protest_inaintat_de_Actiunea_Populara_catre_CNA