Privatizarea Antibiotice, dezbătută în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților [1]

Deputatul ieșean PD-L Petru Movilă, va organiza luna viitoare,o dezbatere în Comisia de Sănătate privind modul în care Guvernul dorește privatizarea Antibiotice Iași, transmite corespondentul AMOS News.

La dezbatere vor fi invitați reprezentanți ai Autorității  pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), conducerea  societății Antibiotice și sindicaliștii de la fabrica ieșeană, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Colegiului Farmaciștilor și  președinti ai asociațiilor producatorilor de medicamente.

 "Am foarte multe semne de întrebare despre oportunitatea privatizării societății Antibiotice, în an electoral. Voi organiza aceasta dezbatere în a doua saptamână a lunii februarie în Comisia de Sanatate. Vreau să vedem dacă  metoda aleasă pentru desemnarea câștigătorului, și anume licitație prin strigare, este cea mai bună pentru viitorul Antibiotice Iași", a declarat  deputatul Petru Movilă, vicepresedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

AVAS a anunțat că până acum s-au interesat de preluarea pachetului majoritar, de 53,0173% din acțiunile producătorului ieșean de medicamente, 53 de investitori. Din totalul scrisorilor de intenție primite de AVAS, 17 provin din România, opt din Marea Britanie, cinci din India, trei din Germania, câte două scrisori din Elveția, Austria, Grecia și Canada, și câte o scrisoare din Cipru, Ungaria, Insulele Cayman, Turcia, Italia, Portugalia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Israel, Islanda și Lituania.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru licitație este 17 martie.


Publicat de : Loredana POPOVICI
Data publicării: 31 Ian 2008 - 05:28
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28109&titlu=Privatizarea_Antibiotice__dezbatuta_in_Comisia_de_Sanatate_a_Camerei_Deputatilor