Vanghelie, intre urne si PNA [1]

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Marian Vanghelie, are noi probleme cu procurorii anticoruptie. El insusi a anuntat ca a fost chemat la audieri, la PNA.

„MA cheamA la PNA in campanie electorala in urma unei solicitari a Aliantei D.A. unde Adriean Videanu este vicepresedinte. Se incearca o presiune politica asupra mea pentru ca am facut publice dosarele lui“, s-a plins ieri Vanghelie. La intrebarile insistente ale jurnalistilor privind incadrarea juridica pentru care PNA a inceput cercetarea, Vanghelie a ocolit raspunsul declarind ca este vorba despre prezenta unor pensionari din sectorul 5 care au participat la o actiune electorala desfasurata in timpul alegerilor generale din 2004 la Teatrul de Opereta. In realitate, asa cum a reflectat atunci „Cotidianul“, pensionarii chemati la actiunea electorala la care a participat si Ion Iliescu au primit de la PSD pungi cu mincare si citeva sute de mii de lei de persoana, ceea ce constituie, conform legii, mita electorala. Marian Vanghelie a anuntat ca vrea sa-l dea luni in judecata pe Adriean Videanu „pentru amenintarile pe care le-a facut la adresa mea la TV“.

Cu doua zile in urma, candidatul D.A., Adriean Videanu, a spus ca l-a dat in judecata pe Vanghelie pentru insulta si calomnie. De altfel, Videanu nu este singurul „persecutor“ al lui Vanghelie. Acesta a mai fost cercetat de PNA in alte trei dosare, „Economatele“, „Revelioanele“ si „Magazinul Bucuresti“ pe care, dupa sase luni de ancheta, in anul 2004, s-a pus NUP. Ieri, candidatul l-a acuzat pe ex-ministrul PSD al Administratiei, Gabriel Oprea, de instrumentare a acelor dosare si de „magarie“.
Publicat de : Ada Mesesan
Data publicării: 02 Apr 2005 - 11:51
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2852&titlu=Vanghelie__intre_urne_si_PNA