Aproape 10.000 de dâmbovițeni sunt așteptați la vot [1]

În județul Dâmbovița au loc, astăzi, alegeri pentru alegerea unui primar în 5 comune nou-înființate, și anume: Perșinari, Pietrari, Raciu, Răscăieți și Râu Alb. Liste complete atât pentru primari, cât și pentru Consiliile Locale au depus doar 4 partide politice – PSD, ADA, PUR și PPRM – a declarat locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Dâmbovița, jud. Carmen Popoiag.

Pentru cursa electorală din 3 aprilie s-au înscris, în județul Dâmbovița, și doi independenți. De asemenea, au depus candidaturi și alte trei formațiuni politice – Acțiunea Populară, Forța Democrată din România și Polul Popular Creștin -Democrat. Astfel, locuitorii comunei Perșinari au de ales dintre 6 candidați, la fel ca și cei din Râu Alb, în timp ce în celelalte trei localități s-au înscris în cursă câte 5 candidați.

În ceea ce privește numărul consilierilor locali care trebuie aleși, acesta variază în funcție de numărul locuitorilor fiecărei comune nou-înființate. Astfel, comuna cu cel mai mare număr de locuitori (3297) – Raciu – va avea 13 consilieri, în timp ce la celelalte patru, Consiliile Locale vor fi formate din câte 11 consilieri, numărul locuitorilor nedepășind în nici unul din aceste 4 cazuri 2900 de locuitori.

Valoarea totală a cheltuielilor pentru tipărirea buletinelor de vot, pentru hârtie și pentru ștampile depășește 50 de milioane de lei. Astfel, pentru cei 9618 alegători cu drept de vot, Prefectura Dâmbovița a decis tipărirea a 10500 de buletine, cantitatea de hârtie necesară depășind 500 de kilograme. Astfel că valoarea acesteia este de aproximtiv 12 milioane lei. S-au prevăzut, de asemenea, 8 milioane pentru confecționarea ștampilelor și alte 22 de milioane de lei pentru tipărirea buletinelor de vot.

Prefectura Dâmbovița a numit, încă de la sfârșitul lunii trecute, primarii interimari ai acestor localități – ei fiind și cei care au avut în însărcinare organizarea alegerilor de astăzi.
Publicat de : Alexandra DAMIAN
Data publicării: 03 Apr 2005 - 15:15
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2884&titlu=Aproape_10_000_de_damboviteni_sunt_asteptati_la_vot