Editorial: De ce greseste, in fiecare zi, Traian Basescu [1]

Intre mine, familia mea, firma unde lucrez, prietenii mei si presedintele tarii nu exista interese materiale

. Nici nu le vad, nici macar o decoratie. Oricat m-as stradui eu sa nu il simpatizez (pentru ca are niste defecte) nu reusesc, dar nici nu mor dupa el. Este simpla parere a unui cetatean, nu a unui ziar.

Nu pot, insa, sa nu ma mir de ce, orice face, este criticat. M-am uitat si eu la meciul Rapid-Steaua. El a dat o declaratie privitor la atitudinea arbitrului, ba l-a si decorat. Gandesc la fel. Probabil ca mai sunt multi oameni care nu simpatizeaza violenta de pe stadioane si se gandesc sa mearga si cu copiii la fotbal, pentru ca este un spectacol frumos, se desfasoara in aer liber, incurajeaza miscarea si lupta. Nu stiu de ce pe atatea posturi de televiziune si in atatea ziare, presedintele a fost criticat pentru gestul sau, ba unii s-au aratat chiar ingrijorati si revoltati.

Eu stiu ca, din momentul in care s-a amestecat intr-o bucatarie dintr-un meci, un om politic isi pierde si isi castiga multi adepti. Se leaga la cap, cum s-ar spune. Dar, daca asa gandeste, trebuie sa ii fie frica sa isi spuna si el parerea? Trebuie presedintele sa rosteasca numai mesaje de Anul Nou, discursuri in Parlament si cuvantari daca ar fi cutremur (Doamne fereste!). Daca asa simte el nu are voie sa spuna si sa decoreze?

Mi se pare, din partea unor trusturi de presa, o ura mult prea mare, gresit dirijata si prost inteleasa. Mult prea mare pentru ca presedintele, in acceptiunea lor, inca nu a bagat pe nimeni la puscarie. Ii perpeleste, probabil, pentru ca alte instrumente nu are. Gresit dirijata, pentru ca, daca la orice gest, se sare la gat, de multe ori fara argumente, criticile se transforma in laude, sau vin in avantajul lui. Prost inteleasa, pentru ca cei mai mici reporteri vor sa faca o placere patronului. Ei nu stiu ca acesta si-ar dori sa se vada cu presedintele si, eventual, sa se impace, sau sa cada la pace in privinta unor probleme de (MARE) interes national.

Eu am lucrat in presa pe toate posturile. In ultimii ani am fost mai mult pe posturi de conducere, dar nu am uitat perioada cand eram reporter, sau cum am scris eu mic reporter. Ma credeam mult mai important pe pozitia aceea. Credeam ca Patronul ma stie si ma urmareste. Speram, in sinea mea, sa ma cheme odata si sa ma felicite, pentru ce fac, in favoarea lui. Nu s-a intamplat. Ei nici nu m-au bagat in seama, nici nu au auzit despre mine. Am motive sa cred ca asa se intampla si acum. In loc sa-i citeasca, pe micii reporteri, patronii lor trag sfori pe la DNA.

Viata merge inainte, asa si eu, tot cred ca presedintele poate avea si el o parere, fara sa mai fie criticat, de fiecare data.

Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mar 2008 - 05:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28917&titlu=Editorial__De_ce_greseste__in_fiecare_zi__Traian_Basescu