Basescu sta in vila cu patinoar

La Vila Lac 3, Traian Basescu are la dispozitie patinoar, teren de tenis si ponton

. Trei sunt locuintele cu statut de resedinta ofi ciala, conform hotararii de guvern de reorganizare a RA-APPS care urmeaza sa fi e publicata in „Monitorul Ofi cial": Vila Lac 3, din Turgheniev, 22-24, locuinta lui Traian Basescu, Vila Pictor Mirea, din str. G.D. Mirea nr. 4, unde locuieste Emil Constantinescu si Palatul Elisabeta-Resedinta Regelui Mihai I Pe durata functiei, seful statului locuieste intr-un imobil pe masura unui sef de stat.

Locuinta este o vila de 1.045 metri patrati, cu patinoar de 308 metri patrati si un teren de tenis de 684 metri. Vila Lac 3 are o remiza pentru barci de 50 metri patrati, ponton, foisor de lemn. Resedinta are asigurata paza din patru posturi.

Locuinta in care sta fostul presedinte Emil Constantinescu este o vila situata in Pictor G.

D. Mirea. Resedinta ofi ciala a fostului suveran, Mihai I, este Palatul Elisabeta, proprietate pe care statul i-a acordat-o conform statutului sau de fost sef al statului roman. Regele Mihai are insa o seama de proprietati, al caror statut inca nu este defi nitivat: terenul castelului Savarsin, din Arad, cu o suprafata de 62.435 mp si alte proprietati afl ate la Sinaia.

Locuintele de protocol, la mana premierului Conform legii, statul pastreaza 14 locuinte de protocol.

Pe lista cuprinsa in anexele legii fi gureaza doua apartamente in bulevardul Prezan, intre care la nr. 4 – locuinta presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Locuintele de protocol vor fi atribuite doar prin decizie a primului-ministru. Statul pastreaza in baza de protocol doar cateva proprietati din tara si din Bucuresti, intre care complexul Scrovistea, Palatele Snagov si Olanesti. Pe litoral este vorba despre Complexul Lotus din Neptun – Mangalia – vilele Nufarul, Trandafi rul, Ghiocelul si Lotus cu piscina, bai, lac, debarcader si plaja, Centrul de Conferinte Club Bazin, Vila Panseluta si complexul „Ambasador". Pe lista proprietatilor de protocol din Bucuresti fi gureaza: Palatul Primaverii nr. 50 din Bucuresti, Vila Lac 2, din strada Turgheniev 22-24. Conform noii legi, Consiliul de Administratie al Regiei este abilitat sa contracteze imprumuturi si poate decide cumpararea unor terenuri si imobile si schimburi de terenuri.
Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mar 2008 - 05:19
 

Link știre