PD-L ar vrea-o pe "Dana" si nu prea [1]

Subiectul revenirii in politica a fostului deputat PLD Mona Musca a impartit PD-L in doua tabere: unii lideri ai partidului sunt dispusi a trece cu vederea colaborarea acesteia cu Securitatea, in timp ce altii nu vor securisti in partid

. O decizie se va lua in Biroul Permanent National democrat-liberal.Cel mai vadit sustinator al Monei s-a declarat pana acum vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica. "I s-a facut o mare nedreptate si a fost singura pusa la zid pentru o greseala din tinerete", crede Stoica. Acesta a spus sambata ca Musca ar trebui sa revina in politica si ca va incerca sa o convinga atat pe ea, cat si pe liderii PD-L sa ia o decizie in aceasta privinta. Presedintele partidului, Emil Boc, a declarat si el ca daca Mona Musca isi va manifesta intentia de a reveni in PD-L si de a candida pentru un mandat de senator, el vrea sa se discute acest lucru in Biroul Permanent National. Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a fost mai rezervat insa: acesta a declarat ca nu a avut o discutie cu Mona Musca si a evitat sa spuna daca ar fi sau nu de acord cu revenirea acesteia. Stolojan a spus totusi ca "ceea ce a facut Mona Musca in calitate de politician dupa 1989 este cu mult deasupra a ceea ce au facut foarte multi dintre cei care au fost astazi pe scena politica".

Fara Secu' in partid

Cu totul alta parere au secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, si vicepresedintii Sorin Frunzaverde si Roberta Anastase. Cei trei au declarat ca nu vor accepta in partid o persoana care a "turnat" la Securitate.Blaga a spus sambata, intr-o emisiune televizata, ca "mie imi este draga Mona Musca", dar ca el este "adeptul principiilor" si ca, "din moment ce CNSAS a spus intr-un fel (ca Mona Musca a facut politie politica, n.r.), ramane asa".Frunzaverde a fost si el la fel de categoric. "Nu sunt de acord sa vina un fost colaborator al Securitatii cu mine in partid", a spus acesta, adaugand ca a avut o discutie cu presedintele organizatiei PD-L Prahova, Roberta Anastase, "acolo s-a vehiculat ca ar dori sa se intoarca doamna Mona Musca, la nivel de zvon". "Roberta mi-a spus ca nici ea nu este de acord ca Mona Musca sa vina la organizatia Prahova", a spus Frunzaverde.

Fost deputat PNL si apoi PLD, Mona Musca a recunoscut in august 2006 ca a semnat un angajament cu Securitatea sub numele de cod "Dana". Dupa ce instanta a confirmat verdictul CNSAS de politie politica, Mona Musca a demisionat pe 7 martie 2007 din Camera Deputatilor si din PLD.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2008 - 05:21
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28946&titlu=PD_L_ar_vrea_o_pe___Dana___si_nu_prea