Oprescu il invita pe Vanghelie la tandem  

Andi Manciu
Luni, 31 Martie 2008 Sorin Oprescu l-a indemnat pe Marian Vanghelie sa renunte la candidatura pentru primarie propunandu- i in schimb functia de viceprimar al Capitalei

.

Într-o emisiune la Realitatea TV, Oprescu a sugerat ca formula de rezolvare a actualului impas solutia unui tandem cu Marian Vanghelie.

„Mai exista si alte scenarii - s-ar putea sa mergem în tandem si atunci lucrurile se pot schimba în bine“, a precizat Oprescu, întrebat fiind despre lupta din PSD pentru alegerea candidatului la primarie. În viziunea Doctorului, el ar candida pentru postul de edil-sef, iar Vanghelie pentru cel de viceprimar. Sorin Oprescu a argumentat ca s-ar putea întelege bine ca primar cu „viceprimarul Vanghelie“.

El a amintit de momentul alegerilor din 2000, când „s-a luptat în PSD“ pentru „a-l baga pe Vaghelie în arena la Primaria Sectorului 5“. „Am crezut în solutia aia, nu m-am înselat“, a apreciat Oprescu.

Acesta considera viabil scenariul „tandemului“ si crede ca impasul desemnarii candidatului PSD poate fi rezolvat „prin negocieri“. Cu toate ca a lasat la latitudinea conducerii PSD problema candidatului, Oprescu îsi mentine intentia de a candida independent la Primaria Capitalei.

„Ce-ati fi facut când ati fi vazut ca au trecut opt ani si cetatenii si-au pastrat aceeasi încredere în mine si aceeasi simpatie? Ce puteam face, eu puteam influenta sondajele facute de PNL, de PDL, de PSD? Nu! Si-atunci ce este urât în asta, ca propui sa lupti, sa mergi la o batalie electorala?“, a pledat Oprescu.
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2008 - 05:23
 

Link știre