George Pruteanu, inmormantat pe Aleea Scriitorilor  

Floriana Scanteie
Luni, 31 Martie 2008 Senatorul, lingvistul si omul de cultura George Pruteanu a fost inmormantat ieri la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, dupa o slujba de pomenire oficiata la Biserica Amzei din Bucuresti

.

Printre personalitatile care l-au condus pe ultimul drum pe George Pruteanu s-au numarat sotia si fratele lingvistului, senatorul PSD Serban Nicolae, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, printul Paul si prin- tesa Lia ai României, Codrin Stefanescu, Radu Moraru, Emanuel Isopescu si Adrian Cristian Papari, prorector al Universitatii „Andrei Saguna“, din Constanta, care i-a decernat lui Pruteanu Ordinul „Spiritul sagunist“.

La cimitir s-au adunat peste 200 de persoane, printre care oameni obisnuiti si studenti ai facultatilor la care Pruteanu a predat. Mormântul lingvistului a fost acoperit de coroane de flori, venite din partea lui Traian Basescu, Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor, Dumitru Dragomir, Adrian Nastase, dar si din partea unor institutii precum TVR, Ministerul Culturii, Uniunea Scriitorilor si Muzeul Literaturii Române. George Pruteanu a murit joi seara, la vârsta de 61 de ani, la Spitalul „Sfântul Pantelimon“ din Bucuresti.
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2008 - 05:24
 

Link știre