Doar 16,29% dintre bucureștenii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 17.00 [1]

Până la ora 17.00, prezența de vot a bucureștenilor este în continuare foarte scăzută, având în vedere faptul că mai sunt aproximativ două ore până când urnele vor fi închise.

Numai 16,29% dintre bucureștenii cu drep de vot au mers pentru a-și exercita dreptul constuțional. Este un procent foarte scăzut dacă îl comparăm cu alegerile anterioare, când până la aceeași oră, se votase într-un procent de 28,21%.

Iată care este repartizarea pe sectoare a procentajului de vot: în sectorul 1 s-a înregistrat cea mai mare participare - 19,34%, iar în sectorul 2 - 16,74%. Sectorul 3 rămâne sectorul cu cel mai scăzut procent în ceea ce privește participarea electoratului pentru alegerea primarului Capitalei - 13,96%. În celelalte sectoare s-au înregistrat următoarele rezultate: în sectorul 4 - 15,49%, în sectorul 5 - 15,15%, iar în sectorul 6 - 17,95%.

Până în prezent, Biroul Electoral Municipal a înregistrat 16 contestații, cele mai multe se referă la voturi pe listele suplimentare, dar și altele, precum propaganda în secțiile de votare, prin afișarea unor perdele de o anumită culoare care reprezenta culoarea folosită de partidele din care fac parte anumiți candidați.

O sesizare a venit din partea unei formațiuni politice care a acuzat postul de televiziune Realitatea Tv că ar fi avut un comportament părtinitor față de anumiți candidați în prezentarea modului de desfășurare a alegerilor.

BEM a considerat că nu este de competența sa această solicitare și a declinat competența către CNA pentru soluționarea acestui caz, după cum declara președintelui BEM, Magdalena Petre.
Publicat de : ---
Data publicării: 03 Apr 2005 - 17:18
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2902&titlu=Doar_16_29%_dintre_bucurestenii_cu_drept_de_vot_s_au_prezentat_la_urne_pana_la_ora_17_00