Din respect pentru limba romana, unii pesedisti nu si-au votat candidatul [1]

PSD Bucuresti era pregatit ieri cel putin pentru a se anunta intrarea lui Vanghelie in turul al doilea, ceea ce pentru candidatul Marean ar fi insemnat o semivictorie. Dupa ce liderii partidului au votat ieri de dimineata care pe unde domiciliaza, s-au adunat apoi la sediul lui Dan Ioan Popescu la Universitate cu Vanghelie in frunte.

Doar Nastase si Iliescu ramasesera acasa, fiind asteptati la partid spre seara pentru a fi alaturi de candidat. Nu ca pe Nastase l-ar fi tras inima sa se afiseze langa Vanghelie, dar peste cuvantul lui Iliescu nu se putea trece, si cuvantul Bunicutei era "unitate si solidaritate la bine si la greu". Pe la pranz, Vanghelie a plecat in inspectie prin sectoare sa controleze mobilizarea la vot a pesedistilor. Era extrem de vesel si degajat pentru ca, spunea el, mobilizarea i se parea "excelenta", in ciuda faptului ca televiziunile anuntau cea mai mica prezenta la vot taman in sectorul 5, cel pastorit de candidatul-minune. De altfel, pesedistii s-au aratat foarte suparati pe televiziuni despre care au spus ca "fac jocurile Aliantei". "Nici noi cat am fost la putere nu ne-am permis sa atacam opozitia asa cum ne ataca ei acum", s-au victimizat fostii guvernanti. Insa dincolo de aceasta suparare punctuala, per total erau veseli pe motiv ca vremea frumoasa il dezavantajeaza pe Videanu, ai carui alegatori ar fi preferat in mod sigur sa profite de soare si sa iasa la plimbare in afara Bucurestiului decat "sa se inghesuie la vot cu babele si mosii fani ai PSD". Opinia general exprimata era ca "daca tine tot asa pana diseara cu vremea asta, s-ar putea sa castigam din primul tur". Chiar daca Vanghelie ar fi castigat din primul tur sau ar fi pierdut din primul tur, ar fi trebuit sa stie ca multi dintre propriii colegi de partid nu l-au votat. Sub protectia anonimatului, pesedisti bucuresteni chiar din staff-ul de campanie au tinut sa declare ca s-au abtinut de la vot deoarece "constiinta si respectul fata de limba romana i-au impiedicat sa voteze pentru Marean".
Publicat de : Adriana Dutulescu
Data publicării: 04 Apr 2005 - 12:47
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2921&titlu=Din_respect_pentru_limba_romana__unii_pesedisti_nu_si_au_votat_candidatul