Băsescu condamnă discriminarea în școli [1]

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat miercuri, la Colegiul Națioanal "Spiru Haret", că părinții copiilor romi sunt cauza discriminării acestora în școlile românești.Potrivit șefului statului rezolvarea problemei copiilor romilor nu trebuie să aibă loc prin crearea unui număr cât mai mare de agenții, ci prin comasarea celor existente.

"Problema discriminării romilor nu sunt copii, iar sărăcia este doar o parte a problemei", a declarat Băsescu.

De asemenea, acesta a spus că nu este de acord să fie izolați în centre speciale copii cu dizabilități."Personal, nu sunt pentru separarea lor de ceilalți copii", a declarat Băsescu, care este de părere că tuturor copiilor cu disabilități trebuie să li se asigure tehnica necesară pentru a reuși să facă performanță la fel ca ceilalți.

În continuare, șeful statului a mintit de copii maghiari din Covasna și Harghita, care învață în clase separate de clasele copiilor români. Potrivit acestuia, separarea copiilor maghiari de copii români a creat un "handicap uriaș", care îi va afecta mai târziu când vor dori să aceeadă pe piața locurilor de muncă.

"Separarea copiilor români de copii maghiari a creat un handicap uriaș, copii maghiari fiind obligați, mai târziu, să caute locuri de muncă doar în Covasna și Harghita", a mai spus Băsescu.


Publicat de : Alina BOGHICEANU
Data publicării: 24 Apr 2008 - 04:27
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29287&titlu=Basescu_condamna_discriminarea_in_scoli