Alegeri pentru CL la Mihaileni [1]

Peste 2.000 de persoane din comuna Mihaileni, judetul Botosani, au fost asteptate ieri la urne pentru a-si alege consilierii, dupa ce timp de trei luni de zile Consiliul Local ales in iunie anul trecut a fost dizolvat pentru ca nu a reusit sa ajunga la nici o intelegere.

La Mihaileni si-au depus candidaturile pentru functia de consilier local aproximativ o suta de persoane care fac parte din sapte formatiuni politice si sapte independenti. In cursa electorala au intrat membri de la PSD, PPRM, Alianta D.A., PUR si Uniunea Ucrainenilor. Alegerile din comuna vin dupa mai multe incercari consecutive pentru constituirea Consiliului Local si, totodata, desemnarea viceprimarului, care a dus la dizolvarea actualului consiliu si, implicit, organizarea de alegeri partiale. Si asta deoarece alesii locali nu au dorit sa-l valideze pe cel de-al 11-lea consilier din partea PRM. Desi s-a dorit alegerea viceprimarului, de fiecare data s-a ajuns la balotaj pentru ca cei 10 consilieri si-au impartit voturile echitabil. In acest fel, Guvernul a decis organizarea de noi alegeri pe cheltuiala bugetului local. Pentru aceasta au fost tiparite peste 2.000 de buletine de vot si au fost comandate alte 1.000 de autocolante care au fost lipite pe cartile de identitate ale alegatorilor. Pentru tiparirea buletinelor de vot a fost organizata o licitatie, la care a participat o singura tipografie, care a si castigat dreptul de a tipari buletinele cu care oamenii din comuna si-au desemnat noul CL.
Publicat de : Ioana Matfeev
Data publicării: 04 Apr 2005 - 12:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2929&titlu=Alegeri_pentru_CL_la_Mihaileni