Voiculescu îi atrage atenția lui Băsescu [1]

Președintele fondator al Partidului Conservator i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui României, Traian Băsescu în legătură cu declarațiile șefului statului referitoare la insuficiența programului de predare al cadrelor didactice. Voiculescu îi atrage atenția lui Băsescu că  că prin afirmațiile sale "vă bateți joc de toți cei care prin efortul lor, mai mult decât să transmită cunoștințe, ajută la pregătirea pentru viață a copiilor".

AMOS News redă integral textul scrisorii.


"Domnule președinte, 

Plecând de la declarațiile dumneavoastră cu ocazia participării la „Campania globală pentru educație 2008” declarații referitoare la insuficiența programului de predare al cadrelor didactice doresc să vă atrag atenția că prin afirmațiile dvs vă bateți joc de toți cei care prin efortul lor, mai mult decât să transmită cunoștințe, ajută la pregătirea pentru viață a copiilor.
 
Faceți domnule președinte o mare nedreptate unor oameni care au învățat serios și s-au pregătit constant pentru a ajunge să facă o meserie care îi ajută să se chinuie să trăiască, luptându-se zi de zi cu sărăcia.

Declarațile dumneavoastră denotă nu doar demagogie, ci și o mare nedreptate făcută unor oameni a căror pregătire seriosă îl fac pe președintele țării să pară semialfabetizat. Și merită să spun că strădania dvs de a face rating, exersând ironii pe spatele unei categorii profesionale încă nedreptățite în România, este o dovadă a lipsei de bun simț, dacă ne gîndim că afirmațiile referitoare la dascăli vin de la o persoană care recunoștea despre sine trecerea superficială prin băncile școlii.

În plus, domnule președinte, criticând efortul de zi cu zi al profesorilor evitați un alt adevăr. Că cei care, zi de zi încearcă prin munca lor nu numai să transmită cunoștințe, ci să formeze caractere, sunt spre deosebire de o altă categorie profesională dragă dumneavoastră, patronii de firme de construcții, cei care plătesc scump pentru sistemul ticăloșit, încercând zi de zi schimbarea lui.

Cât despre nedreptatea pe care o faceți cadrelor didactice, aceasta are semnificații cu atât mai profunde dacă ne gîndim că suntem în Săptămâna Mare, un moment al datoriei pentru dreptate și pentru cuvânt reținut, conduită care pentru un șef de stat ar trebui să fie o obligație, nu o opțiune.

Vă cer deci domnule președinte, dacă credeți că onoarea nu este un concept supraevaluat într-un moment preelectoral, să vă cereți scuze cadrelor didactice pentru afirmațiile dumneavoastră.

Puteți dovedi astfel că declarațiile au fost nimic mai mult decât una dintre nefericitele gafe, cu care ne-ați obișnuit în acești 4 ani de mandat și nu o palmă dată dascălilor, cărora le datorați măcar respect, ca om, dacă nu preocupare, ca șef de stat".


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Apr 2008 - 05:06
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29301&titlu=Voiculescu_ii_atrage_atentia_lui_Basescu