Stolojan, prezentat de Gheorghe Flutur la o actiune organizata in orasul Frasin ca viitor premier [1]

    Cateva mii de persoane au participat, duminica, in Tabara Scolara Bucsoaia, din orasul Frasin, la "Hora Bucovinenilor", actiune organizata de presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, unde a fost invitat si prim vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, prezentat ca viitor premier

. Actiunea a debutat in centrul orasului Frasin, unde a fost organizata o parada a cailor si a fost dansata o hora, in mijlocul careia se aflau Gheorghe Flutur si sotia sa, imbracati in costume populare, dupa care intregul alai s-a deplasat in tabara scolara, unde a fost dat startul la urcatul oilor pe munte.In tabara, au fost organizate mai multe stane de unde participantii puteau manca produse traditionale in timp ce formatii populare evoluau pe scena.
Organizatorul actiunii, Gheorghe Flutur, a spus ca aceasta este prima editie a manifestarii, reamintind ca in aceeasi tabara, in anul 1937, a fost organizata o asemenea actiune cu prilejul vizitei regelui Carol al II-lea. El a subliniat importanta pastrarii traditiilor si a spus ca aceasta actiune poate fi considerata si o sarbatoare a portului popular. Senatorul PDL a spus ca la aceasta manifestare sunt participanti din 45 de comune sucevene. Gheorghe Flutur a dat cuvantul prim-vicepresedintelui PDL, Theodor Stolojan, pe care l-a prezentat ca viitor premier si apoi deputatului PDL Raluca Turcan.
Acestia au salutat initiativa lui Flutur de a organiza o manifestare de pastrare a traditiilor populare. Pe scena amplasata in tabara scolara se aflau mai multi candidati ai PDL in alegerile locale, iar printre participanti se aflau numerosi simpatizanti PDL. Traficul rutier pe E 576 in zona Frasin a fost blocat aproape o ora, cat au durat manifestarile din zona centrala a orasului, coloana de masini fiind intinsa pe cativa kilometri.

Publicat de : Constantin Mihul
Data publicării: 05 Mai 2008 - 05:28
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29334&titlu=Stolojan__prezentat_de_Gheorghe_Flutur_la_o_actiune_organizata_in_orasul_Frasin_ca_viitor_premier