Lia Ardelean sare în ajutorul femeilor agresate de soți [1]

Deputatul PC, Lia Ardelean, dorește ca Poliția din România să intervină în cazurile de violență în familie imediat ce acestea se produc pentru ca în felul acesta să se reducă numărul de decese ale femeilor agresate de soți.

Prin urmare, Ardelean a anunțat astăzi într-o conferință de presă că PC a propus două reglementări ce vin în completarea legii în vigoare care prevăd ca bărbatul agresor să fie îndepărta din familie în momentul producerii agresiunii.

Dar lucrul acesta nu se poate produce dacă nu sunt reînființate acele camere de reținere.

"Am cerut ministrului Cristian David să înființeze acele camere de reținere pentru că în acest moment poliția pune problema lipsei de spațiu pentru a aduce agresorul", a declarat Ardelean.

Aceasta a mai spus că, deși în Parlament 90 la sută sunt bărbați, speră să obțină consens politic.

"Dorim consens politic pe acestă problemă legislativă și deși în Parlament 90 la sută sunt bărbați să aibă înțelegere pentru ca această propune să fie adoptată de Parlamentul României", a mai spus Ardelean.

Potrivit deputatului PC, la fiecare două zile o femeie moare în urma violenței în familie.


Publicat de : Alina BOGHICEANU
Data publicării: 14 Mai 2008 - 04:27
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29462&titlu=Lia_Ardelean_sare_in_ajutorul_femeilor_agresate_de_soti