Covasna vrea la Bruxelles [1]

<P align=left>În ultima ședință a Consiliului Județean (CJ) Covasna din acest mandat va fi introdus un proiect de hotărâre privind înființarea unui birou de reprezentare a județului Covasna la Bruxelles, transmite corespondentul AMOS News.Președintele CJ Covasna, Demeter János, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că se dorește înființarea unui birou de reprezentare a județului Covasna la Bruxelles până în toamnă. În acest sens, CJ Covasna a demarat demersurile necesare, care includ o serie de proceduri stricte ce trebuiesc urmate, printre care și solicitarea unei aprobări oficiale de la Bruxelles.


CJ Covasna și-a anunțat intenția de a înființa o reprezentanță a județului la Bruxelles încă din 2007, motivând că un astfel de birou ar facilita atât relațiile județului cu alte județe și regiuni europene, cât și menținerea unui permanent contact cu autoritățile și noutățile în materie de fonduri europene.


Conducerea CJ Covasna consideră că biroul ar aduce numai beneficii județului Covasna, care ar putea, având la Bruxelles reprezentanți permanenți, să afle toate informațiile de interes direct de la sursă.


Cheltuielile aferente înființării biroului precum și cele necesare funcționării acestuia ar urma să devină o responsabilitate permanentă a CJ Covasna, motiv pentru care mai mulți politicieni covăsneni și-au exprimat dezacordul față de această intenție a autorităților județene.


Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 14 Mai 2008 - 04:27
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29465&titlu=Covasna_vrea_la_Bruxelles