Miercuri, 21 Mai 2008 - 05:32 AM Aleg.RO: Cronica partidelor parlamentareUDMR cere PCM sa inceteze atacurile la persoana

Publicat de: ---

cronicaromana
Liderii UDMR Cluj sunt nemultumiti de campania pe care Partidul Civic Maghiar (PCM) o duce impotriva candidatilor Uniunii si cer incetarea atacurilor la persoana, transmite corespondentul Rompres . Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a catalogat, ieri, la Cluj, drept “negativa, murdara si foarte agresiva” campania pe care PCM o duce in special in judetele din secuime, adaugand ca este vizata viata privata a candidatilor Uniunii, nu capacitatea, pregatirea si programul lor electoral, informeaza Rompres.
Kelemen Hunor a dat drept exemplu cazul candidatului UDMR la presedintia Consiliului Judetean Harghita, Borbely Csaba, care a fost atacat de PCM printr-o serie de pliante distribuite in cutiile postale din Miercurea Ciuc. Conform liderului UDMR, in pliantele respective se aduceau acuzatii nefondate, atat la persoana lui Borbely Csaba, cat si la adresa familiei sale si a parintilor sai. Kelemen Hunor le cere reprezentantilor PCM sa inceteze cu orice astfel de atacuri lipsite de moralitate, fiindca oricum alegatorii nu sunt interesati de minciuni.
De asemenea, europarlamentarul Iuliu Winkler afirma ca UDMR se pronunta pentru realizarea unei mai bune absorbtii a fondurilor europene printr-o reforma a administratiei publice si administrativ-teritoriala, de la care sa porneasca si discutiile pentru modificarea Constitutiei. “Daca obiectivul este de a creste capacitatea de a absorbi fonduri pentru modernizarea Romaniei, instrumentele sunt doua - reforma administrativa in Romania si reforma in sistemul dezvoltarii regionale. Avem nevoie de noi regiuni in Romania si de o reforma a administratiei publice”, a explicat, recent, Iuliu Winkler, intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca actuala impartire teritoriala in judete nu mai este de actualitate, implinindu-se in acest an patru decenii de la crearea sa. Europarlamentarul UDMR sustine ca, pornind de la reforma sistemului regional din Romania si reforma administrativa, se poate incepe dezbaterea legata de modificarea Constitutiei.


(296 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Cronica partidelor parlamentareUDMR cere PCM sa inceteze atacurile la persoana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6385509967804 seconds.