Viceprimarul Murgeanu, ?expert? platit de o firma a lui Popoviciu [1]

23

.05.2008

Razvan Murgeanu, viceprimar general la Capitala si candidatul PD-L la functia de primar al Sectorului 1, a lucrat pentru omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, fostul sau coleg din liceu. In anii 2002-2003, în timp ce era director la Utilitati Publice în Primaria Capitalei, Murgeanu a prestat ca expert pentru Comaliment – una din firmele care fac parte din concernul Baneasa Investments, controlat de Puiu Popoviciu.

In 2003, Primaria Capitalei – prin Directia de Utilitati Publice, al carei director Murgeanu a fost în perioada 2001-2004 – a avizat o finantare de 5,6 milioane de euro, din fonduri europene destinate zonelor defavorizate, pentru ca viitorul cartier rezidential de lux Baneasa Investments sa fie bransat la reteaua de apa si canalizare a Capitalei. In aceeasi perioada, 1.800 de strazi din cinci sectoare ale Bucurestiului „stateau la coada” pentru asemenea fonduri.

Invitat în emisiunea „Vorbe grele”, difuzata în data de 15 mai 2008, de postul Antena 2, Murgeanu a negat vehement ca ar fi lucrat pentru Popoviciu. „N-am fost angajatul lui Puiu Popoviciu în viata mea”. Cu toate ca moderatorul nu apucase sa precizeze, în întrebarea sa, în ce perioada se presupunea ca dl. Murgeanu a lucrat pentru Popoviciu, viceprimarul Capitalei a adaugat: „N-aveam cum sa fiu la el, pentru ca eram în primarie”.

Gandul a intrat în posesia fiselor fiscale ce dovedesc relatia contractuala dintre Comaliment SA si Gheorghe Murgeanu, persoana avand acelasi CNP cu Gheorghe Razvan Murgeanu, angajat la Primaria Sectorului 1 si la Primaria Capitalei. Conform acestor fise, dl. Murgeanu a încasat peste 350 de milioane de lei vechi, în cele 14 luni în care a lucrat pentru Comaliment. „Am spus ca nu am fost angajatul lui Puiu Popoviciu si îmi mentin afirmatia. Am lucrat pentru firma lui în baza unui contract de colaborare, oferindu-mi expertiza de inginer constructor”, ne-a declarat Razvan Murgeanu. Acesta a adaugat: „M-am ocupat de partea de siguranta în constructii la o cladire P + 6 si doua subsoluri. Eu am discutat cu Adrian Miop, administratorul cladirii. Nici nu stiam la început ca e vorba de firma lui Popoviciu. Abia pe urma a trecut pe acolo, m-a vazut si a ras afland ca lucrez pentru el. Noi ne stim demult, am fost colegi de liceu”.

Comaliment detine o cota de 11,4% în consortiul Baneasa Investments, ce administreaza terenul pe care se construieste cartierul Baneasa, printr-o investitie estimata la 1,5 miliarde de euro.

Terenul în sine a fost evaluat, în 2001, la 1.000 de miliarde de lei vechi. In 2006, Primaria Capitalei a început investitiile pentru introducerea utilitatilor si asfaltarea strazilor din interiorul cartierului privat de lux Baneasa Investments. Zona a fost inclusa în proiectul de modernizare a strazilor si introducere apa canal cu finantare de la Banca Mondiala, în valoare de 70 de milioane de euro. In proiect erau cuprinse cartierele Vatra Noua, Straulesti, 16 Februarie si Giulesti Sarbi (care, fiind populate, aveau teoretic întaietate), dar primele investitii au început în Baneasa. Abia în martie 2008 au intrat muncitorii si în cele trei cartiere mentionate.


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Mai 2008 - 05:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29571&titlu=Viceprimarul_Murgeanu__?expert?_platit_de_o_firma_a_lui_Popoviciu