Cronica partidelor parlamentareTinta UDMR: patru Consilii Judetene

Presedintele UDMR, Marko Bela, si presedintele executiv, Kelemen Hunor, au aratat ieri, la Cluj, ca exista toate sansele ca Uniunea sa castige presedintia Consiliilor Judetene din Harghita, Covasna, Bihor si Salaj, adaugand ca este foarte posibil sa fie castigata si presedintia Consiliului Judetean Cluj, transmite corespondentul Rompres

. Marko Bela a spus ca, potrivit sondajelor, electoratul de etnie maghiara ar vota cu UDMR in proportie de 76 la suta si de numai 12 la suta cu PCM.
Cei doi lideri ai UDMR au adus mai multe acuze PCM, formatiune despre care spun ca a facut o campanie murdara, exemplificand in acest sens cu cazul de la Harghita, unde au fost distribuite pliante cu texte denigratoare la adresa candidatului Uniunii la Consiliul Judetean.
Kelemen Hunor a vorbit si de un caz de la Odorheiu Secuiesc, unde actualul viceprimar, care este candidatul PCM pentru functia de primar, a luat buletinele membrilor comunitatii de rromi, carora le-ar fi spus ca duminica, in ziua alegerilor, o sa le dea carti de identitate noi, precum si ajutoarele sociale pe care rromii trebuiau sa le primeasca.
De asemenea, reprezentantii PCM le-ar fi promis rromilor ca vor putea sa-si cumpere locuinte cu 1.500 de lei, daca va castiga actualul viceprimar din Odorheiu Secuiesc. Liderii UDMR considera ca e vorba de o incercare de fraudare a alegerilor si ca vor sesiza birourile electorale.Publicat de : ---
Data publicării: 29 Mai 2008 - 05:25
 

Link știre