Prahova: Două femei viceprimar la Ploiești [1]

Cătălina Bozianu  de la PNL și Carmen Dumitru de la PSD sunt noii viceprimari ai Municipiului Ploiești, transmite corespondentul AMOS News.

Cele două femei - viceprimari au fost alese astăzi la propunerea consilierilor municipali ai PD-L, care au făcut nominalizări de la PNL și PSD.

Cătălina Bozianu a obținut 22 din cele 24 de voturi valabil exprimate. Este de profesie economist, are 36 de ani și a deținut funcția de director al Hidro Prahova. Carmen Dumitru a obținut 16 din cele 24 de voturi exprimate de consilieri. Este medic, are 52 de ani și deține funcția de director al Spitalului Municipal Ploiești.

În cadrul ședinței de consiliu, fostul primar Emil Calotă (PSD), care s-a aflat timp de două mandate la conducerea Primăriei Ploiești a predat prerogativele succesorului său Andrei Volosevici (PD-L), care a  depus și jurământul în fața consilierilor. La învestirea în funcție, noul edil  a declarat că își dorește o echipă cu care să colaboreze în folosul cetățenilor.

În noul Consiliu Local Ploiești, PD-L a obținut 10 mandate, PSD - 8, PNL - 4, PNG-CD - 3 și PNDC – 2.

Constituirea noului CL Ploiești și alegerea celor doi viceprimari a fost amânată din cauza protocolului semnat înaintea turului II al alegerilor locale de către PSD, PNL și PNG-CD, prin care partidele se angajau să-l susțină pe candidatul PSD, Daniel Savu, dar și pe foștii viceprimari Grațiela Gavrilescu și Radu Socoleanu pentru un nou mandate. Cum în urma alegerilor locale, cele mai multe voturi pentru funcția de primar le-a obținut Andrei Volosevici (PD-L), trebuiau renegocieate funcțiile de viceprimar.

La ședință au fost prezenți toți cei 27 de consilieri locali, primarul Andrei Volosevici, prefectul Doru Marius Nechiti, dar și președintele Consiliului Cetățenilor de Onoare ai municipiului Ploiești, Mircea Ionescu Quintus.

Cosmina Ioniță


Publicat de : ---
Data publicării: 01 Iul 2008 - 04:46
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30111&titlu=Prahova__Doua_femei_viceprimar_la_Ploiesti