Pentru ca n-are curaj sa-l atace pe Nastase, Vanghelie loveste in Bejinariu si Oprea [1]

Perdantul alegerilor locale pentru Primaria Generala a Capitalei, Marian Vanghelie, a luat foc dupa ce a clacat in fata lui Adriean Videanu.

In acest sens, el a acuzat lipsa de implicare a liderilor PSD in campania electorala din Bucuresti. Mai mult, Vanghelie a declarat ca sunt anumite persoane in fostul partid de guvernamant care ar trebui "sa plece acasa", el indicandu-i pe Gabriel Oprea, Eugen Bejinariu si Mihai Tanasescu. Vanghelie a afirmat ca va propune conducerii organizatiei Bucuresti sa se faca o "analiza pertinenta" privind modul in care a fost pregatita campania electorala". "Si, de ce nu?, cred ca sunt anumite persoane care trebuie sa raspunda in cadrul partidului", a adaugat el.


«Au probleme cu microfonul»

Vanghelie a aratat ca in organizatia din Bucuresti exista unele probleme de organizare si functionare. El a apreciat ca sunt unii oameni care "se indragostesc de microfon, vorbesc foarte frumos, dar care nici macar nu ies la vot". Mai mult decat atat, Vanghelie a subliniat ca "aceste persoane, intr-o anumita perioada, au dat o imagine negativa partidului". Sub presiunea esecului, Vanghelie i-a indicat pe Eugen Bejinariu, Gabriel Oprea si pe Mihai Tanasescu "de la Vama" si a adaugat ca "sunt mai multi". El a precizat ca nu este vorba de faptul ca acestia nu l-ar fi sprijinit in campanie, ci despre faptul ca "trebuie sa lase liber" altor politicieni din partid. Primarul sectorului 5 nu a dorit sa nominalizeze persoanele din filialele bucurestene despre care are o opinie similara, spunand doar ca nu sunt persoane foarte cunoscute de opinia publica.


Ii place de Diaconescu

In opinia sa, PSD are nevoie de lideri adevarati, cu care "cetatenii sa dea mana pe strada atunci cand ii vad", nu de oameni care au fost "implementati in sistem". "Cred ca trebuie sa avem lideri adevarati, nu maimutoi implementati", a accentuat el. Printre politicienii din PSD care au un loc aparte in sufletul lui Vanghelie se numara presedintele organizatiei din Bucuresti, Dan Ioan Popescu (care si-a dat demisia doar pe jumatate din fruntea organizatiei pe care o pastoreste, acesta dorind, mai intai, o analiza asupra campaniei), si doctorul Sorin Oprescu. Primarul sectorului 5 a mai subliniat, in cadrul emisiunii 100% difuzata luni seara la "Realitatea TV", ca fostul ministru al justitiei, Cristian Diaconescu, nu poate fi catalogat nici "maimutoi" si nici "dinozaur". Pe de alta parte, Vanghelie a demonstrat, in aceeasi emisiune, ca a invatat sa conjuge verbul "a fi".


Bejinariu s-a inselat, Vanghelie a invatat

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, si-a exprimat surprinderea ca Vanghelie incepe sa faca analize politice dupa ce a incercat sa invete sa conjuge verbul "a fi". Parlamentarul social-democrat si-a exprimat indoiala ca Vanghelie a invatat, totusi, sa conjuge.


Oprescu, multumit

Senatorul Sorin Oprescu, seful de campanie al candidatului PSD la functia de primar general al Capitalei, i-a multumit lui Vanghelie pentru prestatia din campania electorala, apreciind ca acesta nu are de ce sa-si faca foarte multe "procese de constiinta". Oprescu a precizat ca nu este suparat de rezultatul obtinut de candidatul PSD, insa este "foarte ingrijorat" din cauza slabei participari la vot, care arata "dezamagirea" pe care a reusit sa o produca electoratului clasa politica.

Senatorul a afirmat ca PSD a incercat sa recomande bucurestenilor un administrator si a apreciat ca, in aceasta cursa electorala, Vanghelie s-a prezentat "cu aplomb" si "a facut fata foarte bine" bataliei electorale. "Ramane ca viitorul sa certifice ceea ce acum am prezentat electoratului", a adaugat el.


Nastase, nesatisfacut de rezultate

La randul lui, presedintele PSD, Adrian Nastase, a precizat ca declaratiile lui Vanghelie privind necesitatea ca unii lideri sa plece din PSD trebuie "luate cu calm", avand in vedere ca acesta e nemultumit de rezultatul alegerilor, in conditiile in care "a facut eforturi foarte mari, s-a zbatut, a alergat". Pe de alta parte, Nastase a afirmat, ca "neperformanta" candidatului PSD la Primaria Capitalei, nu a multumit "in nici un fel". Nastase s-a declarat "convins" ca organizatia PSD Bucuresti "va face analizele necesare si va cauta solutii pentru viitor".


Geoana vrea schimbari

Fostul ministru de externe, Mircea Geoana, a declarat, luni seara la "Nasu", ca la Congresul PSD din 21-22 aprilie nu va mai fi aceeasi stare de fapt ca la Conferinta PSD Bucuresti, cand a fost ales presedinte al acestei organizatii Dan Ioan Popescu. Fostul presedinte al statului, Ion Iliescu, a condus acea adunare de alegeri intr-un stil care a socat pe multi dintre liderii PSD, inclusiv pe Geoana. In acest sens, parlamentarul social–democrat a subliniat ca delegatii la Congres nu vor mai fi pusi in situatia alegerilor din cadrul filialei din Capitala, unde acestia au votat pe banda rulanta punctele de pe ordinea de zi a Conferintei conduse de Iliescu.
Publicat de : Bogdan Apostolescu
Data publicării: 06 Apr 2005 - 09:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3012&titlu=Pentru_ca_n_are_curaj_sa_l_atace_pe_Nastase__Vanghelie_loveste_in_Bejinariu_si_Oprea