Dolj: Proiect de 30 de milioane de euro blocat de Primăria Craiova [1]

Județul Dolj e pe cale să piardă un proiect de aproximativ 30 de milioane de euro, din cauza Primăriei Craiova,  transmite corespondentul AMOS News.

Consiliul Județean Dolj urmează să depună un proiect de gestiune a deșeurilor, finanțat cu fonduri structurale de aproximativ 30 de milioane de euro.

Conducerea Primăriei Craiova refuză însă să împartă groapa de gunoi cu cele 111 localități ale județului Dolj, conform proiectului comandat de Ministerul Mediului. Potrivit președintelui CJ Dolj, motivul invocat de conducerea primăriei Craiova este de-a dreptul absurd: „groapa de gunoi de la Mofleni este o groapă municipală, nu una județeană ».

Proiectul presupune închiderea celor 386 de gropi de gunoi neconforme din localitățile județului. Deșeurile din zonele respective ar urma să fie preluate de șase centre de sortare și duse la groapa de gunoi centrală de la Mofleni, ce ar urma să fie dotată cu un incinerator și o stație biomecanică, conform proiectului CJ Dolj.

"Cei din primărie probabil cred că acele mașini de gunoi vor veni ticsite cu deșeuri din județ și le vor arunca aiurea lângă groapa de gunoi. Lucrurile nu vor sta așa. Deșeurile organice odată sortate, devin compost, adică bun ca îngrășământ, iar celelalte deșeuri vor fi tasate, balotate și incinerate, devenind cenușă. Practic, în groapă va fi depozitată doar cenușă", a explicat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

De asemenea, proiectul mai prevede achiziționarea de mașini speciale pentru transportul deșeurilor, iar fiecare gospodărie din mediul rural să fie dotată cu pubelă, conform normelor europene de mediu.
 
Irina Alexa


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Iul 2008 - 04:48
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30127&titlu=Dolj__Proiect_de_30_de_milioane_de_euro_blocat_de_Primaria_Craiova_