Marți, 08 Iulie 2008 - 05:11 AM Aleg.RO: Cronica partidelor parlamentareFilialele PSD decimate, coordonate de lideri de la Centru

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, i-a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, pe coordonatorii filialelor partidului care au ramas fara conducere in urma dizolvarii acestora sau a demisiei de onoare a liderilor in cadrul Comitetului Executiv National al PSD din 27 iunie de la Mamaia, informeaza Rompres . Calendarul conferintelor extraordinare pentru alegerile din aceste organizatii urmeaza sa fie stabilit de conducerea PSD, a precizat Geoana.
Conform acestuia, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, va coordona organizatiile Alba si Brasov, vicepresedintele Cristian Diaconescu - organizatiile Cluj si Bihor, vicepresedintele Ecaterina Andronescu- organizatia Arad, vicepresedintele Liviu Dragnea - organizatia Giurgiu.
Coordonatorii acestor organizatii vor demara o analiza post-alegeri si vor desemna conducerile interimare. Organizatiile Mures si Neamt au presedinti interimari, acestia fiind ajutati de cate un coordonator. Astfel, presedinte interimar la Mures este Alexandru Fratean, ajutat de coordonatorul Miron Mitrea, iar presedintele interimar al organizatiei Neamt este Iulian Iancu, ajutat de coordonatorul Gheorghe Nechita. Mircea Geoana considera conferintele extraordinare ale organizatiilor care nu au conduceri ca fiind singurul cadru statutar pentru desemnarea noilor presedinti si nu vede niciun risc in aceasta procedura pe care o considera ca fiind singura democratica. De asemenea, el considera ca aceasta problema reprezinta “un subiect inchis” pentru Consiliul National. “Chiar daca unii sunt multumiti sau mai putin multumiti in urma alegerilor locale, cred ca exista un interes comun pentru a castiga alegerile din toamna acestui an”, a spus Geoana, referindu-se la faptul ca liderii PSD Cluj si Brasov, Vasile Dancu si Constantin Nita, au contestat suspendarea acestora. De altfel, presedintele PSD nu s-a aratat ingrijorat ca cei doi au lipsit de la sedinta BPN. “Domnul Nita are o problema personala, iar domnul Dancu a spus ca nu vine la BPN”, le-a spus el jurnalistilor care au intrebat despre absenta acestora. Mircea Geoana nu este ingrijorat nici de faptul ca birourile organizatiilor fara conducere sunt suspendate, afirmand ca aceasta este o buna ocazie pentru afirmarea unor membri tineri si pentru dinamizarea vietii de partid. Intrebat cine va purta responsabilitatea daca aceleasi organizatii PSD vor pierde la alegerile parlamentare, Geoana a raspuns: “Mahomed”. Candidatii PSD pentru alegerile parlamentare vor fi validati de deputatul Valer Dorneanu si de senatorul Cristian Diaconescu, a mentionat lideruil social-democrat.


(232 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Cronica partidelor parlamentareFilialele PSD decimate, coordonate de lideri de la Centru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55733323097229 seconds.