Dan Ioan Popescu a intors foaia cu demisia [1]

La fel ca si data trecuta, cand Geoana a fost zdrobit de actualul presedinte, Traian Basescu, presedintele Organizatiei Municipale a PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a apelat la un artificiu procedural.

In loc sa-si dea demisia, el a precizat ca-si va depune mandatul de vicepresedinte la sedinta Consiliului filialei PSD Bucuresti de miercuri dupa-amiaza. "Demisia mea nu ar produce decat o decapitare a organizatiei si o degringolada", este de parere Dan Ioan Popescu. El a recunosct faptul ca rezultatele la alegerile din Bucuresti sunt total nesatisfacatoare, dar continua sa creada ca Vanghelie ramane un bun administrator, dovedind acest lucru la Primaria Sectorului 5. "Nu am gasit un limbaj corespunzator electoratului bucurestean", a recunoscut totusi Dan Ioan Popescu, adaugand ca nici PSD nu este inca perceput ca fiind in opozitie.

Responsabili fara nume

Pentru esecul de duminica, presedintele organizatiei pesediste a gasit mai multi tapi ispasitori, pe care nu a dorit sa-i dezvaluie, spunand ca acest lucru se face in fata colegilor, nu a ziaristilor. "Prea putini, mai ales de la organizatiile de sector, s-au implicat in campanie", a acuzat la modul general Dan Ioan Popescu, sustinand ca si unii dintre vicepresedintii de la organizatia bucuresteana ar fi responsabili. La cererea presei, Dan Ioan Popescu a enumerat toti vicepresedintii de la Capitala si raspunderile lor: Ion Neagu, Dan Darabont, Vasile Gherasim, Codrin Stefanescu, Vlad Dumitrescu, Emiliana Stratulat, Victor Stan si prim-vicepresedintele Sorin Oprescu.
Liderul PSD a sugerat, totodata, ca anumite pozitii critice la adresa variantei pe care a mizat PSD Bucuresti, prin candidatura lui Vanghelie, facute de unii lideri pesedisti, inclusiv din tara, ar fi afectat oarecum procentele obtinute. Potrivit lui Dan Ioan Popescu, si candidatura lui Cristian Popescu "Piedone", care a demisionat din PSD inainte de alegeri, ar fi fost o piedica pentru intrarea lui Vanghelie in turul al doilea.

Iliescu: "A fost o figura de stil"

Senatorul PSD Ion Iliescu nu considera ca Dan Ioan Popescu ar trebui sa-si dea demisia de la conducerea Organizatiei PSD Bucuresti si apreciaza ca solutia ce trebuie aplicata de partid consta in pregatirea unor oameni pentru viitoarele alegeri. Cat priveste declaratia lui Dan Ioan Popescu, potrivit careia acesta era dispus sa-si dea demisia de la conducerea Organizatiei de Bucuresti daca Vanghelie va obtine in alegeri un scor mai mic decat cel atins de Mircea Geoana la scrutinul local anterior, Iliescu a fost de parere ca aceasta afirmatie a fost "o figura de stil", iar "performanta lui Vanghelie in conditiile date este comparabila cu cea a lui Geoana". Iliescu s-a aratat insa extrem de iritat de insistenta jurnalistilor in legatura cu o eventuala demisie a lui Dan Ioan Popescu: "Ce va intereseaza pe voi, dom'le, treaba asta? E treaba lui."
Publicat de : Cristian Anghelache
Data publicării: 06 Apr 2005 - 09:51
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3026&titlu=Dan_Ioan_Popescu_a_intors_foaia_cu_demisia