PSD pregateste inlocuirea lui DIP cu Sorin Oprescu [1]

Gasca lui Adrian Nastase mai face astazi o incercare de a scapa de Dan Ioan Popescu. Sedinta Consiliului Municipal al PSD Bucuresti era ieri asteptata in partid cu sufletul la gura, mai ales ca, luni seara, candidatul Vanghelie, plin de naduf in urma infrangerii in alegeri, ii numise pe oamenii lui Nastase, intr-o conferinta de presa, "maimutoi implementati", nominalizandu-i in acest sens pe Eugen Bejinariu, Gabriel Oprea, Mihai Tanasescu.

Mai mult chiar, Vanghelie il "intepase" si pe Adrian Nastase, cel care l-a ridiculizat public pe candidatul "care este". "Incepand de la conducerea nationala, sunt persoane care trebuie sa plece acasa. Sunt persoane care au dat imagine negativa partidului", a spus Vanghelie, amenintand ca el va spune si la Congres ce are pe suflet si ca "este dispus oricand sa demisioneze din PSD daca asa se considera ca e mai bine".
Vanghelie, la fel ca seful sau, Dan Ioan Popescu, a acreditat ideea boicotarii de catre propriii sai colegi si lideri de partid a companiei sale electorale. "In PSD avem probleme, si in PSD Bucuresti avem probleme de organizare si functionare, si trebuie facuta o analiza profunda", a spus primarul sectorului 5, care a lasat sa se inteleaga ca, potrivit informatiilor sale, unii dintre colegii sai nici macar nu s-au obosit sa-l voteze.
De altfel, aceasta este marea suparare a taberei lui Dan Ioan Popescu - faptul ca nici macar pesedistii cu functii nu l-au votat pe candidatul partidului. "N-au miscat un deget in campanie si nici n-au votat; ar trebui sa le cerem cartile de identitate, sa vedem cine a fost la vot si cine nu", spunea ieri unul dintre presedintii organizatiilor de sector.
De remarcat faptul ca o banuiala de boicot planeaza si asupra doctorului Sorin Oprescu, directorul de campanie al lui Vanghelie. Oprescu s-a remarcat printr-o neobisnuita diplomatie si prin faptul ca l-a scos pe Marian Vanghelie din conferinta de presa exact in momentul in care acesta isi daduse drumul la gura. "Nu sunt suparat de rezultat. Ramane pe data viitoare", a declarat Oprescu, adaugand ca "PSD a promis ca va prezenta un om care s-a zbatut. Vanghelie s-a prezentat cu aplomb si a facut fata foarte bine". "Data viitoare o sa-l prezentam tot pe Vanghelie, dar cu alte dimensiuni", a anuntat Oprescu, amuzandu-se teribil.
De partea cealalta, "maimutoii implementati" s-au ferit sa comenteze acuzatiile venite din tabara lui Dan Ioan Popescu. Eugen Bejinariu s-a limitat la a-l ironiza pe Vanghelie, despre care a spus ca "a inceput sa faca analize politice dupa ce a invatat sa conjuge verbul "a fi"". Adrian Nastase, foarte sobru, a tinut sa arate ca intelege "supararea lui Vanghelie" si ca "trebuie sa-l tratam cu calm".
Intre timp, intreaga conducere centrala a PSD (mai putin Ion Iliescu), asteapta ca D.I.P. sa-si anunte demisia. I s-a gasit si un inlocuitor competent, in persoana dr. Sorin Oprescu.


Dizertatie despre "pusee si tulburari de personalitate"

Deputatul PSD Gabriel Oprea a declarat ieri ca Marian Vanghelie are, cu regularitate, "pusee de personalitate" si "grave probleme provenite din anumite tulburari de personalitate", referindu-se la faptul ca acesta a cerut ca el si Bejinariu "sa plece acasa". "Am constatat cu neplacere ca domnul Vanghelie are, cu regularitate, pusee de personalitate in care gaseste de cuviinta, nu stiu exact in ce calitate, sa-mi arunce diverse acuze, in incercarea disperata de a ma atrage probabil intr-o polemica. Este un joc in care nu inteleg sa intru, pentru ca-mi scapa logica lui", a declarat Gabriel Oprea. El a precizat ca, daca la nivel politic cineva are sa-i reproseze anumite lucruri, ar prefera s-o faca direct, nu prin intermediul presei, ci "barbateste si colegial, in acelasi timp". Oprea a mentionat ca, in calitate de presedinte al organizatiei Ilfov, a obtinut rezultate politice care nu pot fi contestate de nimeni, "cu atat mai putin de un individ de tipul lui Vanghelie, care are grave probleme provenite din anumite tulburari de personalitate". "Declar, cu aceasta ocazie, ca este ultima data cand inteleg sa fac referire la acest personaj, care pare sa moara de grija mea, precum cainele de drum lung", a mai spus Gabriel Oprea.
Publicat de : Adriana Dutulescu
Data publicării: 06 Apr 2005 - 10:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3037&titlu=PSD_pregateste_inlocuirea_lui_DIP_cu_Sorin_Oprescu