Basescu îi cheama din vacanta pe functionarii publici din zonele sinistrate [1]

29

.07.2008

Presedintele Traian Basescu a cerut, aseara, ca reprezentantii administratiilor locale si institutiilor descentralizate din zonele afectate de inundatii sa revina din vacanta. Basescu a spus, într-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, ca, în cele trei zile de inspectii în judetele Suceava si Maramures, a observat ca primariile si „descentralizatele” sunt descompletate, lucru necondamnabil, pentru ca este perioada concediilor. „Toate administratiile locale, comunale sau judetene trebuie sa îsi cheme salariatii urgent din concediu. Structurile descompletate nu vor putea face fata urmarilor inundatiilor”, a afirmat Basescu. Presedintele a precizat ca scopul declaratiei sale este, de fapt, un apel la solidaritate cu sinistratii, solidaritate care trebuie sa vina de la Guvern, populatie sau societati comerciale.

Oamenii din zonele afectate au nevoie de paturi, apa si alimente, dar si de o vorba buna, a spus Basescu. Tocmai de aceea, seful statului a sustinut ca nu trebuie criticata prezenta în zonele calamitate a politicienilor, care pot macar sa îi încurajeze pe sinistrati. Presedintele a povestit ca i-a venit aceasta idee dupa ce, vizitand o comuna devastata de ape, s-a întalnit cu primarul îmbracat la costum negru si pantofi negri luciosi. „Poate ca stia ca vin si si-a pus costumul si pantofii buni”, a încercat seful statului sa-i acorde circumstante atentuante edilului spilcuit.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Iul 2008 - 05:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30592&titlu=Basescu_ii_cheama_din_vacanta_pe_functionarii_publici_din_zonele_sinistrate