Apa și canalizarea se scumpesc din nou la Oradea [1]

De la 1 februarie, pe orădeni îi așteaptă o nouă bucurie: tarifele la apă și canalizare se majorează cu 15%. Și până acum orădenii plăteau printre cele mai mari tarife la apă, însă odată cu noua scumpire este posibil ca acestea să fie cele mai costisitoare servicii de acet gen din România.

Majorarea a fost aprobată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală (ANRSC). Astfel, de la 1 februarie, orădenii vor plăti circa 20.000 lei pentru un metru cub de apă. Pentru canalizare, tariful va urca de la 7.216 lei / mc, la 8.274 lei / mc.

Motivația Regiei Autonome Apă-Canal (RAAC) Oradea pentru aceste majorări este faptul că noile tarife reprezintă creșterea prețurilor cu 10% și alinierea la inflație cu indicele de consum.

De asemenea, regia are de plătit rate către BERD pentru împrumuturile cu care s-a reabilitat rețeaua de canalizare. Practic, RAAC Oradea a ajuns să mărească de patru ori pe an tarifele la apă și canalizare.

Asta în timp ce salariile șefilor regiei au rămas în continuare la aceleași sume „derizorii” de câteva zeci de milioane de lei.
Publicat de : Mircea STROE
Data publicării: 17 Ian 2005 - 17:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=308&titlu=Apa_si_canalizarea_se_scumpesc_din_nou_la_Oradea