Deputatul Constantin Niță, reconfirmat președinte al PSD Brașov [1]

Ieri la Brașov au avut loc lucrările Conferinței Județene a PSD, în cadrul cărora a fost aleasă noua structură de conducere pentru următorii ani.

La această ședință au fost prezenți și președintele Adrian Năstase, care a prezidat lucrările până la un moment dat, Dan Ioan Popescu, responsabil cu organizația brașoveană din partea Biroului Național al PSD și deputatul Gabriel Oprea. Lucrările Conferinței Județene s-au desfășurat pe fondul unei tensiuni anunțate. Aripa reformatoare, formată din consilierii județeni Toma Dobrogeanu și fostul senator Ion Seche au profitat de ocazie pentru a-și spune punctul de vedere în legătură cu activitatea din ultimii ani a președintelui Constantin Niță și a unor membri din Biroul Executiv Județean.

„PSD nici opoziție nu poate face la Brașov”
Primul dintre reformatori care a luat cuvântul a fost Iancu Vespasian, care a criticat faptul că de 15 ani PSD se află în opoziție la Brașov, dar „nici opoziție nu poate face aici”. „Ne-am rupt de principiile social-democrate, ne-am rupt de stat și am lăsat nepedepsite încălcări ale legii, făcute chiar și de către ai noștri. După alegeri mi-am asumat eșecul și am demisionat din funcția de vicepreședinte, dar, în schimb, alții nu au înțeles că așa se procedează. Suntem sortiți să stăm în opoziție. Iar printr-o conducere «înțeleaptă» o să facem 23 de ani de opoziție”, a spus Iancu Vespasian în fața delegațiilor la Conferința Județeană.

Adrian Năstase a salutat faptul că în filiala brașoveană se spun lucrurilor pe nume în mod civilizat și a ținut totuși să-l asigure pe Iancu Vespasian că nu numai Constantin Niță este de vină în privința multor eșecuri, ci chiar și conducerea centrală. În final, Iancu Vespasian a aflat că partidul nu-i împărtășește opiniile, nealegându-se, după vot, cu nici o funcție.

145 de candidați pe 139 de locuri în Consiliul Județean al PSD Brașov
Pentru alegerea membrilor Consiliului Județean al PSD Brașov s-au înscris 145 de persoane, pe cele 139 de locuri. Dintre numele sonore, Iancu Vespasian a preferat să se retragă din cursă. La vot, cei 326 au votat, dar numai 319 voturi au fost valabile, iar dintre cei înscriși în cursă nu au fost aleși Vasile Kraila, Gheorghe Roșculeț, Ion Vrabie, Tatiana Popon, Ion Seche și Toma Dobrogeanu.

Reconfirmare
Pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PSD Brașov s-au înscris două persoane. Constantin Niță, cel care deține această funcție din 1997 și Ion Seche, fost senator PSD. Cu toate că își anunțase candidatura și Toma Dobrogeanu, acesta a preferat să renunțe la acest gest pentru ca Ion Seche să aibă șanse mai mari. La final, după numărarea voturilor, Constantin Niță a fost reales cu 270 de voturi din 319 valabil exprimate, iar contracandidatul său a primit 41 de voturi.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și îi asigur pe cei care nu m-au votat că îi voi face să le pară rău. Îi vot trata ca și pe cei care m-au votat. Voi implementa din nou spiritul de echipă în organizația județeană. Vreau să vă asigur că nu sunt un președinte pe viață. Am o singură dorință: ca Brașovul să devină un oraș social democrat. Atunci mă voi retrage”, a declarat Niță, încheindu-și discursul în acordurile Horei Unirii.

Otilian Neagoe – prim-vicepreședinte
Apoi, prin vot deschis al membrilor Consiliului Județean al PSD Brașov au fost alese și celelalte persoane din conducerea filialei. Otilian Neagoe, fost prefect și actual senator a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al filialei. Cei 9 vicepreședinți, care vor forma echipa alături de președintele Constantin Niță sunt: Ioan Adam, Ioan Bărbuți, Titus Corlățean, Ioan Cristolovean, Gheorghe Duțu, Mihai Fercală, Luana Milea, Carmen Ionescu, Nicolae Țucunel, Emil Niță și Răzvan Taraș, iar trezorier a fost ales consilierul județean Lucian Ionescu.
Publicat de : Ovidiu FEGHER
Data publicării: 11 Apr 2005 - 00:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3156&titlu=Deputatul_Constantin_Nita__reconfirmat_presedinte_al_PSD_Brasov