Băsescu: Deplasările mele la marile companii industriale, nu sunt electorale [1]

<P align=left>Aflat la a doua conferință de presă, președintele Traian Bpsescu a vorbit despre vizitele sale ăn cadrul marilor societăți din țară, care se confruntă cu probleme economice grave. Basescu a ținut, cu această ocazie, să atraga atenția că „deplasările” sale nu au avut interese ascunse.„M-am deplasat intr-un numar mare de societati, pentru a preda noului guvern, un portofliu cu privire la problemele existente. Trebuia sa merg in tara in contextul crizei economice. Deplasarile mele nu au legatura cu campania electorala”

Vizitele sale, spune seful statului au avut ca scop identificarea cauzelor problemelor si, ca atare, solutiile care pot fi aplicate.

Basescu sustine ca economia romaneasca se confrunta cu trei tipuri de probleme.  Cea a pietelor  interne si externe, care s-au contractat tot mai putin din cauza cererii mici, finantarea productiei si nivelul scazut al calificarii a fortei de munca.

De asemenea, solutiile identificate de liderul de la Cotroceni, impreuna cu directorii mariilor companii industriale ale Romaniei, au ca strategie: „luam dintr-o parte si dam in alta parte”.

De exemplu, in cazul mult disputatei  companii Dacia Pitesti, ai carei angajati au luat concediu fortat, fiindca cererea este prea mica, seful statului sustine ca cea mai buna solutie este „redistribuirea cotelor neconsumate de pe alte tipuri de autoturisme”, lucruri care s-au facut deja, sustine Traian Basescu.

Cat despre Industria chimica Azomures, „esential este sa contracteze ingrasaminte pentru agricultra” , a declarat presedintele.

O alta companie, pe care Basescu a vizitat-o este Oltchim Valcea, despre care a spus ca are foarte mare envoie de furnizarea instalatiilor de etilena si propilena, pentru ca productia sa mearga mai bine.

Santierele navale au fost si ele un punc t sensibili, abordat de presedinte.

El spune ca sunt acoperite de contracte pana in 2014, iar asta inseamna ca sumele de bani sunt deja alocate acelor contracte. De aceea, a afirmat Basescu, exista posibilitatea ca finantarea stabilita pentru anii urmatori sa fie indreptata pentru productia din anul curent.

„Finantarea santierelor navale este necesara”, a subliniat presedintele Traian Basescu, care a pus accentul pe o productie mai mare, dar si pe sumele de bani care au reiesit din profitul unor mari societati comericiale, precum Sidex Galati si Mangalia. El a tinut sa arate ca aceste companii au fost targhetul sau, intrucat acestea pot reprezenta un bun exemplu pentru intreprinderile mici si mijlocii.


Publicat de : Mihaela ȘTEFAN
Data publicării: 25 Noi 2008 - 04:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31636&titlu=Basescu__Deplasarile_mele_la_marile_companii_industriale__nu_sunt_electorale