Iliescu, la ultima conferință de presă, în calitate de senator [1]

Președintele de onoare al Partidului Social-Democrat (PSD) Ion Iliescu a susținut astăzi ultima conferință de presă în calitate de parlamentar al Senatului. El a anunțat cu mult înaintea organizării alegerilor parlamentare din acest an, că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator.

Discursul fostului președinte al României s-a axat pe cea mai gravă problemă din acest moment, care de altfel, ține prima pagină a ziarelor: criza economică.

Ion Iliescu a atacat întreaga clasă politică pentru certurile necontenite, care agravează și mai mult situația.

“Această criză poate fi învinsă doar dacă după alegeri nu se vor mai purta războaie politice. În acest moment observ că iresponsabilitatea se regăsește la orice nivel al clasei politice”, a atacat președintele de onoare al PSD.

Social-democratul a atras atenția că în acest moment România are nevoie ca politicienii să se concentreze asupra cauzelor crizei economice, dar mai ales asupra soluțiilor, care pot evita situații dezastruase pentru omul de rând.

“Criza economică nu poate fi evitată. (...) Și apa va deveni o problemă în unele zone ale lumii”, a atras atenția Ion Iliescu.

El a ținut să precizeze că România are resursele necesare pentru a depăși această criză economică, care a atins chiar și cele mai puternice state din lume.

“Dunărea și Carpații treuie să devină o axă a unei strategii naționale . (...) Trebuie să fim atenți la mediul rural. Oamenii care muncesc, pot scoate statul din criza economică”,  a arătat  fostul șef de stat al României.


Publicat de : Mihaela ȘTEFAN
Data publicării: 26 Noi 2008 - 05:18
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31649&titlu=Iliescu__la_ultima_conferinta_de_presa__in_calitate_de_senator